El restaurant escalenc Mas Concas ha acollit una important trobada de diferents membres de l’Associació dels Discípuls d’Auguste Escoffier, la majoria vinguts de diferents punts de França. L'objectiu ha estat donar un primer pas per establir, a Catalunya, la primera delegació d'aquesta prestigiosa Associació gastronòmica a l'Estat Espanyol.
L’Associació dels Discípuls d’Auguste Escoffier és una entitat gastronòmica internacional que reuneix cuiners, professionals de la restauració i amants de la bona taula que volen mantenir viu l’esperit i els valors del gran mestre, del s. XX, Auguste Escoffier , considerat el pare de la cuina moderna. Aquest col·lectiu, nascut a França el 1954, disposa de delegacions a Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, però encara no en té cap a l'Estat Espanyol. Precisament, el restaurant escalenc Mas Concas ha estat la seu d'una trobada de discípuls catalans i principalment francesos de l'Associació, vinguts de ciutats com París, Bordeus, o Lió i sobretot de la regió de Llenguadoc-Rosselló. L'objectiu de l'esdeveniment ha estat crear les bases d'una futura delegació a Catalunya.
Els assistents a la reunió han manifestat la importància d'establir una delegació Escoffier a Catalunya i de les sinergies i col·laboracions que poden sorgir dintre de l'àmbit gastronòmic local a partir de la seva fundació.
Auguste Escoffier és recordat també com un gran humanista, defensor de la formació i del reconeixement de la professió culinària. Per això, els membres de l’associació s’anomenen “discípuls”, perquè segueixen els seus ensenyaments i els seus valors fonamentals.
En cada regió on té representació, l’Associació organitza trobades, sopars de gala, actes solidaris i cerimònies d’entronització de nous membres, on es transmet l’esperit “d’Escoffier”. L’objectiu és mantenir viva l'herència del gran mestre i fer de la gastronomia una eina de cultura, fraternitat i generositat.