Publicitat
Publicitat

La cuina com a pont entre generacions

L'Escala acull el primer taller de cuina intergeneracional, una iniciativa de l'Ajuntament de l'Escala, l'institut i l'ABS de l'Escala. L'objectiu no és només compartir receptes, sinó també experiències, tradicions i valors a través dels fogons. Un taller que complementa el projecte nutricional que els alumnes de 3r ESO estan treballant des de fa temps a l'aula.

Aquests dimecres, el Maram ha acollit la primera de les cinc jornades del taller de cuina intergeneracional, una experiència on s'han barrejat ingredients i sabors amb generacions, records i rialles. L'oficina +60 juntament amb l'Institut i l'ABS de l'Escala, han dissenyat una proposta de menú saludable on petits i grans s'han reunit per cuina plegats receptes tradicionals amb el peix de protagonista.

Un taller on participaran tots els alumnes de tercer d'ESO i que complementa el treball a l'aula per aprendre a menjar sa amb productes de proximitat i de qualitat.

Per intentar combinar millor els dos projectes les receptes que s'ensenyen són complementàries i es poden utilitzar per a diferents plats.

En aquesta jornada, els adults del municipi aporten la seva saviesa culinària, ensenyant als joves, receptes tradicionals que han passat d’àvies o avis a netes i nets, mentre que la joventut aporta el seu entusiasme, creativitat i noves maneres de veure i gaudir de la cuina.

L’activitat està dissenyada no sols per a cuinar, sinó també per a dialogar, compartir històries personals lligades als sabors de la infància i, sobretot, crear un ambient de convivència i respecte mutu. El plat final és també una bona excusa per apropar els més joves a la cuina.

Dividits en grups, els participants en el taller han treballat estretament la preparació de diversos plats, on els més joves han après tècniques, trucs i secrets de cuina que només l’experiència pot ensenyar, mentre que els adults han descobert la creativitat i la frescor dels més joves.

Comentaris de l'àudio



© 2025 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar