Publicitat
Publicitat

La Festa de la Sal homenatja 3 representants de vela llatina i un antic pescador

Salvador Feliu, Enric Casadevall, Rafel Guillot i Manel Montià han rebut, aquest diumenge a l'Alfolí, les plaques d'homenatge per la seva contribució a la Festa de la Sal. L'acte, que ha clausurat la 28a edició de la festivitat, també ha comptat amb la presentació d'un receptari dedicat a "la cuina dels pescadors".

La trobada de vela llatina, que s'escenifica cada tercer dissabte de setembre a la badia de l'Escala, ha copsat l'acte d'homenatge de la 28a edició de la Festa de la Sal. En aquest sentit, Salvador Feliu, Enric Casadevall i Rafel Guillot, que estan vinculats a la preservació i transmissió d'aquestes barques tradicionals, han rebut les plaques de reconeixement de la festivitat per la seva contribució al patrimoni. També, ha pujat sobre l'escenari per rebre el distintiu l'antic pescador, Manel Montià, que enguany, s'ha embarcat a escriure un llibre sobre la cuina marinera. 

L'acte d'homenatge s'ha complementat amb la presentació del receptari 'La cuina dels pescadors de la Festa de la Sal'. Provinent d'una nissaga de mariners, el rosinc Montià ha recopilat el menjar casolà dels homes i dones de la mar, i alhora, ha volgut recordar els cuiners de la festivitat escalenca. Entre les seves pàgines no hi falta l'explicació de com fer el cremat, el suquet, la sèpia amb pèsols o l'escabetx de sardines. 

La trobada d'aquest diumenge al migdia ha esdevingut la clausura de la 28a Festa de la Sal. Cada any, l'organització opta per homenatjar persones grans vinculades al municipi, que contribueixen a preservar el llegat de la vida marinera de l'Escala. 

Comentaris de l'àudio



© 2025 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar