Publicitat
Publicitat

L'Escala acollirà la clausura de les 3es jornades de 'Dones i Cuina Marinera'

Un grup de dones de l'Escala es reunirà, aquest dijous al MARAM, per elaborar receptes amb el peix local com a protagonista. Serà amb motiu de les terceres jornades 'Dones i Cuina Marinera', que volen recuperar l'herència gastronòmica del litoral, alhora, que es teixeixen vincles entre les participants. La trobada finalitzarà amb la presentació d'un receptari, que recopila diferents plats de les anteriors edicions.

El grup de dones escalenques que participarà en les terceres jornades sobre cuina marinera, ja està ultimant els darrers preparatius per reunir-se aquest dijous al MARAM. Les assistents d'edats, grups socials i procedències diferents, elaboraran plegades receptes amb el peix de proximitat com a denominador comú. El propòsit de la iniciativa és recuperar l'herència gastronòmica del litoral, a través del coneixement culinari de les dones i de la promoció del consum responsable i sostenible.

El cicle 'Dones i Cuina Marinera' es realitza enguany, a cinc municipis de la comarca, on l'Escala és l'indret de clausura. Les jornades, com a novetat, obren les portes al conjunt de la població, i ho fan amb la presentació d'un receptari, que compila alguns dels plats de les anteriors edicions, en les quals van participar més d'un centenar de dones de l'Alt Empordà. En concret, l'acte està programat a dos quarts de dotze al MARAM, un cop finalitzi el taller gastronòmic. Els diners recaptats de la venda del llibre es destinaran a un projecte de la Creu Roja sobre protecció a les dones i les seves famílies en situació de tràfic.

La iniciativa 'Dones i cuina marinera' està impulsada pel GALP Costa Brava, l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, i Inspira Gastronomia. A l'Escala, l'ajuntament és qui finança el projecte en el municipi.

Comentaris de l'àudio



© 2025 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar