Publicitat
Publicitat

Pablo Völker i Federico Polimeni s'imposen al mundial F18 de catamarans.

Pablo Völker i Federico Polimeni, del Reial Club Nàutic de Tarragona s'han proclamat campions del món de catamarans en categoria F18 a la prova celebrada durant tota la setmana passada al Golf de Roses, amb 130 participants de més de 22 països.

Els regatistes Pablo Völker i Federico Polimeni, del Reial Club Nàutic de Tarragona, s’han proclamat campions del món de la categoria F18 de catamarans, celebrat al Mar d'Empúries, imposant-se amb autoritat a les 13 mànegues disputades.

De les 130 embarcacions participants només els australians Brett Burvill i Max Puttman han pogut seguir-los de lluny i s’han emportat la medalla de plata,  seguits, al tercer lloc del podi, per Toni Rivas i Jordi Sánchez, del Club Nàutic Garraf.

La setmana de competició ha estat molt marcada per unes condicions meteorològiques complicades, amb vents molt variables. Els regatistes, vinguts de 22 països d’arreu del món, han tingut vents de Tramuntana, Llevant, Xaloc i Migjorn, posant  a prova la tècnica  per dominar els catamarans en un camp de regates molt exigent.

La F18 és una categoria en què coincideixen joves que emergeixen de les classes de detecció de talents amb contrastats regatistes que han ocupat els llocs més alts als podis de campionats nacionals i mundials durant el seu camí esportiu. Aquest conglomerat de regatistes ha trobat al Club de Vela Ballena Alegre el seu referent internacional, i tant l’Associació Internacional F18 com el Club ja planifiquen la pròxima edició.

Aquest esdeveniment  és també una eina de desenvolupament econòmic i social, els organitzadors estimen en uns 8 milions d’euros l’impacte d’aquesta competició sobre el territori.

Al mateix temps, el Club de Vela Ballena Alegre treballa per fomentar la consciència mediambiental i implementar accions concretes per protegir i restaurar els recursos naturals de l'Empordà, especialment el seu entorn pesquer i els ecosistemes marins.

Precisament aquest any el club celebra 25 anys de dinamització dels esports nàutics, i aquesta setmana s’ha aprofitat la celebració del mundial, i la presència dels regatistes, per a col·laborar amb el projecte de reforestació de posidònia a cala Galladera al Cap de Creus i amb el projecte de regeneració de sèpies a la mateixa badia de Roses.

Comentaris de l'àudio© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar