Publicitat
Publicitat

Un Sant Joan popular, sense incidències destacades i amb rebuda oficial de la flama

El pont de Sant Joan s'ha saldat amb una gran afluència de visitants a l'Escala, on no s'han registrat incidències rellevants. El Camp dels Pilans ha esdevingut l'epicentre popular de la festivitat amb la rebuda oficial de la Flama del Canigó per part de representants municipals, i l'endemà, amb un dinar popular que ha aplegat més de 180 persones.

Tot i que els petards foren els primers a personar-se durant la revetlla de Sant Joan, l'arribada de la Flama del Canigó al Camp dels Pilans va marcar l'inici dels actes programats a l'Escala, amb motiu de la festivitat. Enguany, la recepció oficial fou protagonitzada per l'alcalde, Josep Bofill, acompanyat de representants municipals d'esquerra republicana i del president de l'associació de veïns. Tot i la tramuntaneta que bufava, la rebuda va aplegar un bon nombre de vilatans i la foguera es va encendre sense dificultats. 

En concret, la Flama del Canigó que es va dipositar al Camp dels Pilans havia passat prèviament per localitats com Perpinyà, Colliure, Vilajuïga o Sant Pere. En canvi, la flama que va arribar al CER, on també es va encendre una petita foguera, provenia del Baix Empordà.

La pirotècnia va ressonar durant tota la nit, sobretot, a les platges, i per les sensacions dels presents es van imposar els petards lumínics, per sobre dels trons. Més enllà d'un marge calcinat, que es va apagar a temps, no es van produir incidències destacades. Com és habitual, la nota final de la revetlla fou emesa pel concert del Camp dels Pilans, en aquesta ocasió, a càrrec del grup Pa d'Àngel.

L'endemà, festivitat de Sant Joan, es va organitzar un dinar popular a la pineda. Es va servir fideuada, musclos i calamars a gairebé dues-centes persones. La xifra va créixer respecte a l'any passat, quan, segons l'associació de veïns, es van reunir uns 150 assistents.

El pont de Sant Joan també ha deixat una gran afluència de visitants a la localitat, que aquests tres dies, han omplert les platges i els serveis de restauració.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar