Publicitat
Publicitat

Jornada 'Dones i cuina marinera' al MARAM

El MARAM ha acollit una de les sessions de les segones  'Jornades Dones i cuina marinera'. Hi han participat dones de nou països preparant plats amb peix tal com els preparem als seus orígens. L'objectiu és promoure els coneixements de les dones i la gastronomia marinera.

El GALP Costa Brava i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines han impulsat  la segona edició de les 'Jornades Dones i cuina marinera'.

El projecte, coordinat per l’activista gastronòmica Àgata Albero d’Inspira Gastronomia, busca promoure el coneixement i l’herència gastronòmica femenina marinera, i enguany compta amb la col·laboració dels Ajuntaments de l’Escala, Palamós i Roses i de les seves confraries de pescadors.

Justament al MARAM s'ha tancat l'edició d'enguany de les jornades amb la participació d'una trentena de dones de 9 països, que han compartit experiències en la cuina del peix.

Des del GALP i des de l'ajuntament de l'Escala es parla d'una activitat positiva en tots els sentits.

Promoure el consum de peix de llotja, aprendre a través de dones migrants altres maneres de cuinar, recuperar receptes, valorar espècies poc conegudes o fomentar el consum i l'ús sostenible del peix són alguns dels objectius de les trobades.

Entre els reptes hi ha també el de  trencar el mite que menjar peix és car.

De la trobada n'han sortit plats ben variats

Han estat estones de compartir sabers i cuinar plegades, acompanyades de dones del mar i biòlogues tot adquirint nous coneixements sobre la cultura pesquera del territori i potenciant una cuina sostenible. L’activitat s'ha acabat amb un tast dels plats que han preparat.

La voluntat és que les jornades tinguin continuïtat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar