Publicitat
Publicitat

El CAP de l'Escala posa a disposició dels pacients un autotest de visió

La Fundació Salut Empordà i Eurecat han desenvolupat l'aplicació 'eVisió', que permet als pacients realitzar una autoavaluació i un seguiment de l'estat de la seva visió. L'eina s'introduirà a les consultes del CAP de l'Escala a partir de la setmana vinent, amb l'objectiu d'apoderar a l'usuari i reduir les llistes d'espera en oftalmologia.

Els pacients, que a partir de la setmana vinent es dirigeixin al CAP de l'Escala per un problema d'alteració visual, podran sol·licitar una consulta que compti amb la tecnologia d'eVisió. En concret, es tracta d'un aplicatiu desenvolupat per la Fundació Salut Empordà i el Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat, que permet als usuaris efectuar un autotest de l'estat de la seva visió amb la supervisió d'un auxiliar. Els resultats obtinguts de la prova quedaran recollits a la historial clínica, i detallaran "els passos a seguir".

L'objectiu de la iniciativa és "reduir la llista d'espera en oftalmologia" i de retruc, "disminuir les derivacions des de l'atenció primària cap a l'Hospital de Figueres, la qual cosa evitarà desplaçaments als usuaris". També es vol "apoderar als pacients", ja que en un futur es contempla que les autoavaluacions es puguin efectuar en el domicili "amb la freqüència que es desitgi", a través del telèfon mòbil o qualsevol dispositiu amb navegador d'Internet.

L'eina eVisió s'emmarca en una sèrie d'accions que des del 2019 està impulsant la Fundació Salut Empordà per crear un nou model assistencial integrat d'atenció oftalmològica. El projecte presenta un cost de 971.981 euros, i compta amb un ajut de 423.400 euros provinents del fons europeu FEDER.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar