Publicitat
Publicitat

Els versos de Vicent Andrés Estellés protagonitzen la XII Cala Poètica

La companyia Quatre Gotes ha musicat, aquest dissabte a l'Escala, l'obra de Vicent Andrés Estellés. L'espectacle 'Recomane tenebres' ha aplegat una quarantena d'assistents, i s'ha realitzat en el marc de la XII Cala Poètica.

'Recomane tenebres' és el primer volum de l'Obra Completa de Vicent Andrés Estellés. En el centenari del seu naixement, la companyia Quatre Gotes ha musicat alguns dels escrits més cabdals del valencià, i els ha recopilat en un espectacle que pren el títol d'aquesta primera antologia. El treball, que s'ha estrenat a la XII Cala Poètica de l'Escala, ofereix una selecció de poemes inclosos en el llibre 'd'El Gran foc dels Garbons'.  També s'interpreten peces d'una gran càrrega sentimental, com són 'Les nits que van fent la nit' - un text creat després de la mort de la filla de l'autor - i 'Coral d'una primavera'.

L'espectacle compta amb una primera part "més orgànica", a través de versos que radiografien un país esquerdat per la dictadura franquista, mentre que la segona part se centra en el vessant "més trencador" del poeta de Burjassot. "Coral de Primavera" és l'encarregada de tancar l'espectacle i ho fa amb l'acompanyament de dues guitarres.

La XII Cala Poètica de l'Escala ha comptat amb una quarantena d'assistents, reunits entorn de l'escenari de la Mar d'en Manassa. La trobada ha servit de pretext per homenatjar a Vicent Andrés Estellés, qui amb els seus versos va oferir una crònica dels temps més foscos del territori com fou el franquisme o les persecucions lingüístiques i culturals al País Valencià. La seva ploma es va erigir amb un estil únic, que amb el pas del temps, ha capturat la veu col·lectiva d'un poble.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar