Publicitat
Publicitat

Un repàs a la història de la pesca recreativa

Alfons Garrido ha presentat el treball de recerca i documentació sobre la història de la pesca recreativa. Una activitat d'esbarjo amb una història molt recent i un fons documental encara escàs. La xerrada forma part del cicle de conferències programat pel Club Nàutic l'Escala

El Club Nàutic l'Escala ha volgut donar difusió a la història de la pesca recreativa i ho ha fet en veu d'Alfons Garrido, historiador i membre de l'equip de documentació i investigació del Museu de la Pesca de Palamós. 

Al llarg de l'exposició, Alfons Garrido va descriure l'evolució de pesca esportiva des d'època romana fins a l'actualitat. La investigació històrica sobre aquesta activitat d'oci no està pas lliure d'obstacles, ja que hi ha molt poca documentació disponible.

 Una de les conclusions de la xerrada va ser que la pesca recreativa, entesa com a tal és una activitat molt recent i que fins fa pràcticament un segle, estava només destinada a públic noble o benestant. 

Uns inicis que van ser en aigües dolces o continentals, lluny del mar, on la pesca estava destinada només al sector professional. Els primers autors que documenten els arts de pesca recreativa els trobem al segle XVIII i l'activitat no es comença a popularitzar a Catalunya i Espanya  fins ben entrat el segle XIX. 

Alfons Garrido, assenyala un primer punt d'inflexió molt clar en la pesca esportiva,  entre la fi de la Primera Guerra Mundial  i la meitat del segle XX. 

El segon canvi ha hagut d'esperar als darrers anys, on la mirada del pescador cap a l'entorn ha fet canviar molts dels hàbits.

Entre el públic assistent s'hi aplegava un bon nombre d'aficionats a la pesca, que van seguir amb interès totes les explicacions. Al torn final de preguntes va sorgir una inquietud general, la manca de  relleu generacional. és un fet que a diferència de temps enrere es veu molt poca mainada pescant. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar