Publicitat
Publicitat

l'Escala portarà a debat el relat de l'esclavatge entre el segle XV i XIX

El proper 17 de Maig l'Escala posarà l'esclavatge al centre del debat amb el Simposi Internacional sobre l'Esclavatge entre els segles XV i XIX i les seves seqüeles. Una jornada organitzada pel Museu de l'Anxova i de la Sal on hi passaran experts nacionals i internacionals, acompanyats de testimonis i projeccions audiovisuals. 

El 17 de Maig és la data escollida per dedicar tota una jornada tècnica a la recerca i debat sobre l'esclavatge entre els segles XV i XIX. El Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala ha preparat un Simposi Internacional on hi participaran figures de primer nivell, incloent-hi historiadors , antropòlegs, conservadors d'art, cineastes i també testimonis actuals de la immigració a la mediterrània. 

Unes jornades de debat on es posarà sobre el mapa una història que encara costa d'assumir. 

Un tema històric que ha estat tabú fins fa poca anys

El programa s'iniciarà a les 9h i s'inaugurarà amb la conferència de Lurdes Boix sobre la presentació de l'exposició i el catàleg sobre l'esclavatge i el tràfic humà d'esclaus entre el segle XV i XIX. Al llarg del simposi hi passaran figures reconegudes en museística i conservació com com Elvira Mata. Eloi Coly, Hassoum CEESAY i Christian Block. Antropòlegs i historiadors com Gustau Nerín, autor del llibre Traficans d'ànimes i testimonis actuals d'immigrants africans residents  a Catalunya. 

Un simposi que s'ha fet coincidir amb un doble aniversari.

Amb dos fets cabdals al voltant d'aquesta figura com la Fundació de la primera colònia d'esclaus a Cabinada, actual Angola el 1839 i el judici a Pere Manegat a Sierra Leone el mateix any. 

La projecció de la pel·lícula a Ilha dos Escravos de Francisco Manso i una taula rodona final de debat, tancaran el simposi. Une sjornades que es marquen un clar objectiu

La inscripció es gratuïta, amb places limitades. Qui estigui interessat pot enviar un correu a museu@lescala.cat, trucar al 972 77 68 15 o atransar-se al Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar