Publicitat
Publicitat

Estrena del pòdcast Mar Negra de Ràdio l'Escala

Ràdio l'Escala estrena diumenge, dins el programa de la Vila del Llibre, la ficció "Mar Negra", amb guió original de Sebastià Bennasar. És una sèrie de ficció que es podrà seguir per l'antena de Ràdio l'Escala, a la web i per la plataforma La Xarxa+

Què hauria passat si just acabada la Vila del Llibre de l'any passat hagués aparegut el cadàver de l'escriptor nord-català Joan Daniel Beszonoff surant als esculls de la Mar d'en Manassa? Què hauria passat si tot plegat fos l'inici d'una trama entorn un assassí en sèrie que vol molt mal a la literatura catalana? És tant sols el punt de partida de l'argument del projecte de ficció radiofònica que aquest diumenge, a les onze del matí, dins la programació general de La Vila del Llibre, s'estrena a l'Alfolí de la Sal. En un any simbòlic pel centenari de les primeres emissions radiofòniques a tot Espanya i pels 40 anys des del naixement de Ràdio l'Escala, "Mar Negra" és una aposta per la ficció amb una clara picada d'ullet als anys gloriosos del radioteatre. Per això l'estrena es fa amb una lectura dramatitzada en directe, a la sala de l'Alfolí de la Sal. El guió original és de l'escriptor Sebastià Bennasar.

"Mar Negra" constarà de 10 capítols de mitja hora de durada cadascun. En ells la ficció transcorre en escenaris ben reals i, a voltes amb personatges reals, algun dels quals han estat còmplices del projecte prestant la seva veu per interpretar-se a ells mateixos.

Sebastià Bennasar és periodista, escriptor, traductor i crític literari. Forma part de l'equip de la xarxa de Viles del Llibre i ha publicat més de 40 llibres, essent tot un especialista en el gènere negre. Però el que no havia fet mai fins ara havia estat guionar una ficció per a pòdcast.

El projecte ha estat dirigit per Anna Casas amb muntatge sonor d'Àlex Sariol. Les veus protagonistes les hi posen Cristina Cantal i Abel Font, si bé al llarg de tota la trama hi intervenen més de vint personatges secundaris diferents. És una coproducció de Ràdio l'Escala i La Xarxa i es podrà escoltar, a banda dels canals propis de la ràdio local per les emissores adherides a La Xarxa que ho desitgin i per la plataforma La Xarxa+.Només a mode de tastet, el primer capítol de "Mar Negra" sona així...

L'estrena es fa en el marc de la sisena fira de l'Escala Vila del Llibre, dedicada enguany a Grècia. És una edició comissariada per l'hel·lenista Eusebi Ayensa. La fira, de fet, ja han començat avui amb diverses activitats a les escoles i a l'institut. A la tarda, inauguració oficial a les set a l'Alfolí i just després concert de Josep Tero evocant la figura del poeta Konstantindos Kavafis.Demà i diumenge, la Platja, La Riba, L'Alfolí, la Galeria Port 25, fins i tot el Museu d'Empúries bulliran amb les desenes d'activitats programades, entre el mercat d'editorials independents, taules rodones, recitals, activitats familiars i presentacions diverses, entre les onze del matí i les vuit del vespre.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar