Publicitat
Publicitat

Alumnes de 3r d'ESO fan un taller sobre organització política

Alcalde i regidora d'educació expliquen als alumnes de tercer d'ESO de l'Institut El Pedró l'organització de l'Ajuntament. La xerrada forma part del taller sobre organització política dels estats i administracions públiques en general. La sessió s'ha fet a la sala polivalent.

Els prop de 130 alumnes de tercer curs d'ESO de l'Institut El Pedró s'han reunit amb l'alcalde, JOsep Bofill, i amb la regidora d'Ensenyament, Maite Cortés, en el marc d'un treball en què estudien com s'organitzen els estats i les administracions públiques en general. És el primer cop que es duu a terme aquesta activitat. S'ha fet a la Sala Polivalent per poder fer la trobada tots els grups de tercer en una sola sessió.

L'alcalde va explicar els capítols del govern central, el de la Generalitat, Diputació i Consell Comarcal. I la regidora es va centrar més en el capítol de l'Ajuntament, especialment les àrees que més toquen els interessos dels joves.

Per al col·lectiu educatiu, ha estat una oportunitat per conèixer directament l'alcalde i com s'organitza l'esfera de poder més propera, com és l'Ajuntament.

Després de l'exposició inicial dels polítics locals, els alumnes van interactuar amb ells fent-los avinents tot un seguit de propostes que passaven des de la necessitat d'obrir un cinema al poble, passant per la instal·lació de porteries de futbol i xarxa de volei a la platja de Riells, una rampa de l'institut a la sala polivalent per un jove que va amb cadira de rodes o per demanar més il·luminació pública en alguns carrers. També, en temes generals de poble, es van queixar per la manca de cobertura de telefonia mòbil i ja més específicament per al seu sector d'edat, també van demanar poder disposar de més dies de vacances escolars, poder triar els grups musicals que es programen per la Festa Major i van reivindicar que s'incrementi la freqüència de transport públic per anar a Figueres o Girona.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar