Publicitat
Publicitat

'Neguit' a l'Escala pel decret de regulació de pisos turístics

El nou decret de regulació de pisos turístics aprovat per la Generalitat genera 'neguit i preocupació' a l'Escala, on segons la nova normativa s'haurien de retirar el 69% dels habitatges d'aquest perfil. L'alcalde apunta que 'no s'han tingut en compte les característiques de cada localitat' i que 'serà un cop molt dur al sector turístic'.

El decret llei per regular els habitatges d'ús turístic afecta un total de 262 municipis d'arreu de Catalunya, entre els quals hi ha l'Escala. Ara, tots ells hauran de modificar el seu planejament urbanístic per tal de regular les llicències d'aquests pisos. Els consistoris només les podran atorgar si compten amb prou habitatge permanent per als residents i com a màxim, només podran comptar amb 10 pisos turístics per a casa 100 habitants.

De fet, l'anunci del decret ja ha aixecat polseguera entre les localitats afectades. En el cas de l'Escala, l'Ajuntament ha expressat "neguit i preocupació", i alhora, l'ha qualificat "d'un cop al sector". Segons dades del Departament de Territori de la Generalitat, el municipi compta amb 3.345 pisos turístics i, amb la nova normativa sobre la taula, se n'haurien de retirar 2.293, és a dir, el 69% del total.

Si bé és cert que el batlle Josep Bofill s'ha mostrat conforme a regular la presència dels habitatges d'ús turístic, també ha apuntat que el nou decret "no ha tingut en compte les característiques de cada un dels municipis afectats".

A partir d'ara, es preveu que no es podran concedir noves llicències de pisos turístics fins que les localitats no modifiquin el seu planejament. Per això, el consistori escalenc ha optat per congelar les tramitacions fins a nou avís.

Paral·lelament, l'Escala treballa en altres factors per potenciar l'accés a l'habitatge durant tot l'any. És el cas del terreny d'Incasòl, situat a la Closa del Llop, que en un futur podria acollir "més de 200 habitatges".

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar