Publicitat
Publicitat

Bona campanya pels panellets artesans

La tradició dels panellets aguanta malgrat l'increment de cost de la vida. Els clàssics de pinyons o d'ametlla continuen essent els més demanats, si bé cada cop hi ha més diversitat. A la Pastisseria Juhé, cada cop es demana més el de xocolata.

Cada casa és un món i en cada món té el seu propi estil de fer panellets, aquests pastissets típics de Tots Sants i la castanyada, juntament amb les castanyes i els moniatos. 

Fets amb una massa a base de sucre, ametlla i ou que, a vegades, en receptes casolanes també porten patata o moniato, el panellets són els pastissets típics de Tots Sants i la Castanyada. Els més tradicionals són els d'ametlla i els de pinyons, si bé cada cop se'n fan dels tipus més variats. Él el cas de la Pastisseria Juhé, al carrer Santa Màxima, a tocar de La Platja, que actualment n'elabora de fins a deu tipus diferents.

Qui més qui menys, si no se'ls fa a casa, en compra una bosseta en una pastisseria. A l'Escala, a dia d'avui, l'única que en continua elaborat a l'estil tradicional és la Pastisseria Juhé, a tocar de La Platja. L'Agustí està plenament compromès a conservar la tradició d'aquesta elaboració en les diades més properes a Tots Sants.

Val a dir que a banda dels més clàssics de pinyons, d'ametlla o de coco, aquest any s'ha venut molt el de xocolata.

La campanya d'aquest any ha estat bona. Per sobre de les previsions inicials, segons l'Agustí. I és que caient la diada de Tots Sants entre setmana, es tenia la sensació que  seria una campanya fluixeta, si més no a nivell de vendes. No ha estat així i la valoració que se'n fa és molt positiva.

El conjunt d'actes programats la vigília de Tots Sants entre La Platja, plaça Víctor Català i l'Alfolí amb La Castanyada programada per comerciants, CER, pares i àrea de joventut, sens dubte que van afavorir el trànsit de gent a l'entorn de La Platja i els seus comerços, entre ells, és clar, la Pastisseria Juhé, on l'entrada de clients va ser continua. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar