Publicitat
Publicitat

Jornades, Víctor Català, Empúries i el Mediterrani

La Càtedra Víctor Català reflexiona sobre els vincles de Víctor Català amb el seu paisatge i entron amb les jornades "Victor Català, Empúries i el Mediterrani". Divendres i dissabte, a l'Alfolí de la Sal, es posarà de relleu la mirada interdisciplinària de l'autora des dels vessants històric, literari i arqueològic.

Les jornades «Víctor Català, Empúries i el Mediterrani» estan pensades per donar a conèixer els vincles de l'escriptora amb el seu paisatge i el seu entorn, contemplant els vessants històric, literari i arqueològic. Hi participaran estudiosos d'aquestes àrees d'estudi, per tal de posar de relleu la mirada interdisciplinar de l'autora. 

Les jornades es celebren a l'Alfolí de la Sal durant divendres a la tarda i dissabte tot el dia. Les intervencions assenyalaran la confluència d'interessos que s'aglutinen en la trajectòria de Caterina Albert / Víctor Català. Són obertes a tothom.

L'obertura les jornades està marcada per divendres a dos quarts de sis de la tarda. Després, Joaquim Maria Puigvert parlarà del col·leccionisme i la salvaguarda del patrimoni a començament del segle XX. Com a última peça de divendres, a les set s'obrirà la taula rodona sobre patrimoni cultural, la seva preservació, gestió i divulgació amb intervenció de Gemma Domènech i Eduard Riu-Barrera.L'endemà, dissabte, la jornada constarà de sessió de matí i de tarda. La del matí s'iniciarà amb la intervenció de Benjamí Bofarull amb la ponència "Empúries, de Caterina Albert a Víctor Català". A les dotze, Àngels Casanovas parlarà de "Caterina Albert i l'arqueologia emporitana". I a dos quarts d'una, taula rodona amb participació de Mireia Freixa, Joaquim Tremoleda i Mercè Vidal amb el lema "Víctor Català, Josep Puig i Cadafalch i Joaquim Folch i Torres"Finalment, la sessió de tarda de dissabte, serà el torn de Pau Bagué amb el lema "Lluminós far de Poesia”: la influència de Caterina Albert en l’obra d’Adolf Fargnoli", a les cinc. A dos quarts de sis, "Visions mediterrànies, més enllà del Noucentisme", a càrrec de Lluïsa Faxedas; a les sis, "Empúries i el Mediterrani, representacions literàries al tombant de segle" a càrrec de Francesc Montero. I com a cirereta final, a quarts de set Rosa Cadafalch farà una lectura en veu alta de textos de Víctor Català. L'organització va a càrrec de la Càtedra Víctor Català d'estudis sobre el modernisme (Universitat de Girona / Ajuntament de l'Escala) i compten amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes (Departament de Cultura / Generalitat de Catalunya).

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar