El Museu d'Empúries va ser divendres l'escenari de la festa que cada any celebra el Consell Regulador de la DO Empordà. Durant la vetllada es van entregar els premis Lledoner d'Or i Bacus Empordà al restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada i al sommelier Agustí Ensesa, per contribuir a la difusió dels vins de la DO Empordà.
Per segon any consecutiu, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà ha escollit el Museu d'Empúries com a escenari per a celebrar la seva nit. La Festa de la DO Empordà és una cita anual que vol ser un acte festiu per a tot el sector de la vinya i el vi, a la vegada que esdevé un punt de trobada amb totes aquelles persones que li donen suport. A l'acte, celebrat a les escales de l'escultura de l'Esculapi, hi van assistir un centenar de persones, entre professionals del món del vi, personalitats polítiques o figures destacades, com Lluís Tolosa, autor de la Guia d'enoturisme de l'Empordà. L'encarregat d'obrir la nit va ser l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, com a amfitrió.
A la vetllada s'entreguen els guardons Lledoner d'Or i Bacus Emporità, que reconeixen establiments o persones que s'han distingit per difondre els vins empordanesos. Els escollits enguany han estat el restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada i Agustí Ensesa, recentment nomenat soci d'honor de l'Associació Catalana de Sommeliers. Xavier Albertí, president de la DO Empordà, en destacava així els mèrits dels guardonats.
A banda dels guardons, durant la vetllada també es va donar la benvinguda a un nou celler de Mont-ras i a tres viticultors de Cruïlles, Peralada i Capmany que s'han incorporat a la DO. L'acte va ser conduït per Carles Ayats, director del Setmanari l'Empordà, que va voler tenir un record per les víctimes de l'atemptat de Niça. Com a comiat, i abans que els convidats degustessin el sopar servit a la terrassa del museu d'Empúries, la cantant Paula Grande va oferir un concert íntim.