Publicitat
Publicitat

Premis de la DO Empordà

El Museu d'Empúries va ser divendres l'escenari de la festa que cada any celebra el Consell Regulador de la DO Empordà. Durant la vetllada es van entregar els premis Lledoner d'Or i Bacus Empordà al restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada i al sommelier Agustí Ensesa, per contribuir a la difusió dels vins de la DO Empordà.

Per segon any consecutiu, el Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà ha escollit el Museu d'Empúries com a escenari per a celebrar la seva nit. La Festa de la DO Empordà és una cita anual que vol ser un acte festiu per a tot el sector de la vinya i el vi, a la vegada que esdevé un punt de trobada amb totes aquelles persones que li donen suport. A l'acte, celebrat a les escales de l'escultura de l'Esculapi, hi van assistir un centenar de persones, entre professionals del món del vi, personalitats polítiques o figures destacades, com Lluís Tolosa, autor de la Guia d'enoturisme de l'Empordà. L'encarregat d'obrir la nit va ser l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, com a amfitrió.

A la vetllada s'entreguen els guardons Lledoner d'Or i Bacus Emporità, que reconeixen establiments o persones que s'han distingit per difondre els vins empordanesos. Els escollits enguany han estat el restaurant Ca la Maria de Mollet de Peralada i Agustí Ensesa, recentment nomenat soci d'honor de l'Associació Catalana de Sommeliers. Xavier Albertí, president de la DO Empordà, en destacava així els mèrits dels guardonats.

A banda dels guardons, durant la vetllada també es va donar la benvinguda a un nou celler de Mont-ras i a tres viticultors de Cruïlles, Peralada i Capmany que s'han incorporat a la DO. L'acte va ser conduït per Carles Ayats, director del Setmanari l'Empordà, que va voler tenir un record per les víctimes de l'atemptat de Niça. Com a comiat, i abans que els convidats degustessin el sopar servit a la terrassa del museu d'Empúries, la cantant Paula Grande va oferir un concert íntim.

Comentaris de l'àudio



© 2025 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar