Publicitat
Publicitat

Es presenta la X edició del Gastromusical

Ja és en dansa una nova edició del Gastromusical, que enguany celebra la desena edició. Es celebrarà la tercera de setmana de juliol . Hi ha novetats pel que fa als escenaris, amb tota una jornada de cuina i cultura per a mainada que es farà al Jaciment d'Empúries.

Del 20 al 24 de juliol es celebrarà la X edició del Festival Gastromusical, que arriba amb nous espais i propostes per celebrar l'aniversari.

Dimecres 20, la veterana Lucrecia, que va ser la protagonista de la primera edició del festival, repetirà aquest 2016, i estarà acompanyada a la cuina per Xavier Pellicer, del Céleri de Barcelona, un dels espais gastronòmics més de moda actualment.

Dijous 21 participa al Gastro el mediàtic Pablo Carbonell, conegut cantant de Los Toreros Muertos, en aquest cas amb Vicenç Fajardo a la cuina, un dels professionals  amb més projecció.

Divendres 22 es presenta una nit temàtica dedicada a Euskadi, amb pintxos, txuleta a la parrila, bacalao al pil pil i moltes altres propostes de la cuina basca. Musicalment la nit anirà a càrrec de Kepa Junkera, el compositor i músic amb més de 35 anys als escenaris, un dels intérprets més internacionals d'Euskadi.

Pel dissabte 23 durant tot el dia  el  festival segueix apostant pel que més ha funcionat darrerament, d'una banda el Gastrokids, enguany Gastrokids i família, on s'introdueix un nou escenari, el jaciment d'Empúries. Es proposaran tallers i activitats relacionades amb la gastronomia i també de difusió del conjunt arqueològic, sempre adreçats als més petits.

Per diumenge doble sessió, al migdia repetirà el Gastrovermut, una activitat gratuïta per compartir estones amb amics prenent en vermut i unes tapes tot escoltant el jazz i el blues de l'escalenca Paula Grande.

Diumenge, a la cuina hi serà l'anfitrió Jordi Jacas, i a l'escenari, tancant el festival, una de les propostes que més acceptació ha tingut,  el Gastroflamenc, amb Duquende i Chicuelo, amb un ambient a l'estil de les nits dels anys 60, amb espectacles de tablao i flamenc. 

Després de 10 anys d'una iniciativa que s'ha copiat d'una i mil maneres en queden detalls que n'han marcat la trajectòria.

En recordava l'anima del Gastro Jordi Jacas, com per exemple la contractació d'Andrea Motis quan encara no era coneguda.

Una de les entitats col·laboradores és l'ajuntament de l'Escala, des d'on es destaca les sinèrgies que es generen a través de propostes arribades tant des del sector públic com del privat.

Essent el desè aniversari, al Gastromusical no faltaran el pastís de rigor i moltes sorpreses més, en un festival que no vol ser d'un restaurant com el Molí, sinó que vol ser el Festival de l'Escala.

Comentaris de l'àudio



© 2025 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar