Publicitat
Publicitat

Maridatge de vermuts i tapes al Maram

El Maram reivindica l'hora del vermut amb un maridatge de vermuts i de tapes d'autor. L'acte, batejat com a Vermutejant, s'ha fet aquest diumenge amb una bona assistència d'amants tant del bon vermut com de la bona cuina

La revifalla en el consum d'una beguda tant típica fa unes dècades com el vermut és una realitat. Tant és així que el Centre d'Interpretació del Peix de l'Escala, el Maram, ha celebrat aquest diumenge, amb molt bona acollida un taller de maridatge de vermuts i tapes. Els assistents van poder tastar quatre vermuts: un de blanc, un de negre, un d'artesà i un de reserva. L'artesà, elaborat amb vi de Batea, a la Terra Alta. Els tres restants, de la casa Izaguirre, la marca amb més tradició al nostre país. Carles Rovira, de Representacions Pérez Santamaría:

Per a cadascun dels quatre vermuts seleccionats, el cuiner Lluc Quintana va elaborar una tapa d'autor:

Per al vermut blanc es va elaborar un tàrtar de salmó marinat; per a la del negre, unes sardines acompanyades d'alfàbrega i pinyons; per al vermut artesà un escabetx de musclos amb un toc oriental i per al vermut de reserva, una torradeta de coca amb foie acompanyat amb compota de gerds i reducció de vermut.

En el fons, va ser una jornada amb un toc reivindicatiu de la tradició de sortir de casa a fer el vermut:

El taller formava part de la programació del Centre d'Interpretació del Peix de l'Escala, el Maram, iniciativa de la Confraria per a divulgar la tradició pesquera de l'Escala i la qualitat de les espècies autòctones. La pròxima activitat programada és el taller de pesca amb canya, l'anomenat "Amb temps i una canya", dissabte vinent.

Comentaris de l'àudio



© 2025 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar