Es cala la primera incubadora amb ous de sèpia davant la costa de l'Escala. A l'interior hi ha prop de 20mil ous que s'han recollit de les xarxes dels pescadors.
Avui el projecte sèpia ha fet un pas endavant.
Mentre les teranyines tenen calades les xarxes, sèpies i calamars hi posen el seus ous, i fins ara, quan es llevava es llençaven al mar.
Durant 20 dies els pescadors han recuperat aquest ous, un miler per embarcació, que han anat madurant en un viver al port.
Avui i després de destriar els de calamar, que es tractaran més endavant, s'han posat els de sèpia dins la última versió d'incubadora que s'ha dissenyat i s'han situat a una dotzena de metres de fondària davant Salt Martí d'Empúries, just al costat de la línia de ponedores instal·lada fa unes setmanes.
El procés és més complicat del que sembla, sobretot en el disseny de la incubadora, on els petits forats de la malla no han de deixar sortir els ous i sí en canvi les sepietes quan neixin.
L'objectiu és salvar el màxim nombre d’aquests ous, que en puguin sortir els juvenils, perquè una part arribi a adults, s’incorporin a la població de cefal·lòpodes de la badia, que es troba en alarmant retrocès, i que es reprodueixin en aigües de l’Escala.
Amés de la Confraria de pescadors de l’Escala, col·laboren en el projecte l’Ajuntament de l’Escala, l'empresa Rycsa, l’Hostal Spa Empuries, Orca Diving, Club Nàutic l’Escala, Quercus sapiens, Tònic, i l'Institut Català del Mar.