Publicitat
Publicitat

Festa Anxova - balanç actes dissabte

Dissabte va ser el dia d’activitats més diverses a l’entorn de l’anxova. Des del maridatge de tapes d’anxova amb vins de l’empordà al taller de cant de taverna, passant pel concurs infantil de tapes, amb molta participació.

Per la Vint-i-cinquena Festa de l'Anxova, els organitzadors han volgut que hi hagués activitats per a tots els públics. El matí va ser protagonitzat pel maridatge entre vins de l'Empordà i tapes d'anxova. Les tapes eren les guanyadores de les primeres rutes celebrades. I els vins, tots de l'Empordà. Es van omplir totes les places que s'havien obert i va anar a càrrec del sumiller del Roser 2 Rafel Sabadí:

A la tarda, l'acte més concorregut va ser el concurs infantil de tapes d'anxova. Més de 60 nens i nenes d'entre 8 i 12 anys s'hi van apuntar. I l'atracció principal va ser la presència de l'Aina Roglán, una de les concursants destacades del televisiu "Masterchef junior 2". Davant tots els assistents, va elaborar dues tapes amb anxoves. I no es va estar de reivindicar la presència dels més menuts a la cuina:

Els inscrits van demostrar que no s'ha de patir per les seves habilitats culinàries i realment es va poder observar una gran diversitat de creacions i una gran qualitat, tant a nivell de presentació com de criteri gastronòmic a l'hora de combinar els diferents ingredients. La presència de l'Aina en aquest concurs va aixecar gran expectació, tant dels nens i nenes inscrits, com dels pares que seguien atentament les evolucions dels joves cuiners. Però el moment més esperat va ser el de la lectura del veredicte. Els millors joves cuiners van ser, per aquest ordre, Maria Giró, Taïs Barris i Pau Pijoan:

L'anxova era present a tots nivells. I és que, a banda de la ruta de la tapa, es van programar diversos tallers en diferents places del nucli. A la plaça Avi Xaxu, un taller d'scrap, on els inscrits elaboraven una anxova ben arrodonida. Taller que era coordinat per Agar Vilà. A la placeta de Pekín, taller de salaó. Impartit per Marc Teixidor, els participants aprenien tot el procés de la salaó, des d'esganyar bé l'anxova i la seva introducció amb sal dins el pot. Tots acabaven enduent-se el pot cap a casa, amb la recomanació explícita dels mesos q

Comentaris de l'àudio



© 2025 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar