La FOEG promou oportunitats de negoci empreses gironines amb Indonèsia.
L’acció s’emmarca en la visita que una delegació del Ministeri de Marina i Pesca d’Indonèsia fa aquesta setmana a l’Alt Empordà.
Amb aquesta acció les comarques de Girona exporten coneixement en el sector de la pesca i la tecnologia a Indonèsia.
Promoure oportunitats de negoci de les empreses gironines amb la República d’Indonèsia. Aquest és l’objectiu de la visita de treball que una delegació del Ministeri de Marina i Pesca del país del Sud-est Asiàtic, encapçalada per la Ministra Susi Pudjiastuti, ha dut a terme a l’Alt Empordà, en concret a l’Escala, sant Pere Pescador i Roses . La visita ha estat organitzada per la FOEG després que el Govern d’Indonèsia , a través de la seva oficina de Promoció Econòmica a Catalunya, demanés a la patronal gironina la seva col·laboració per contactar amb empreses gironines del sector de la pesca, la tecnologia i el turisme.
La delegació del Ministeri d’Indonèsia ha tingut especial interès per conèixer els processos de transformació i manipulació del peix que porten a terme des de fa temps, amb èxit, empreses gironines així com els processos de comercialització i distribució del peix impulsats des del propi sector . Per aquest motiu la delegació ha visitat l’empresa Anxoves de l'Escala especialitzada en conserves d’anxova i seitó.
M'ha agradat molt veure les diferents maners de processar, conservar i treballar l'anxova i les diferents modalitats fetes amb el peix. És curiós com l'anxova s'ha convertit en un menjar tant especial, tothom vol menjar-ne, tothom posa anxoves a les amanides, les pizzes, els entrepans a per tot... (40 segons)
La visita ha servit a la delegació per agafar idees de com treballar el peix i així poder aplicar els diferents mètodes a Indonèsia. De fet la Ministra de Marina i Pesca considera que Indonèsia essent el segon país del món amb la costa més extensa, amb molt de volum de peix fresc i on bona part de la població està vinculada a la pesca és pot aplicar fàcilment un espai per processar i manipular el peix.
Aprendre el procés de conservació del peix, no només fresc o congelat. No crec que sigui possible conservar el peix amb oli a Indonèsia com ho he vist avui aquí. Tot i això no descartem la pos