Publicitat
Publicitat

L'ornitòleg i naturalista Jordi Sargatal serà el pregoner de la Festa Major d'enguany

L'ornitòleg i naturalista Jordi Sargatal serà el pregoner de la Festa Major d'enguany. La seva elecció lliga amb la inauguració de l'exposició sobre Vilanera, que es farà abans a l'Alfolí de la Sal.

Jordi Sargatal és tota una institució per la seva defensa de la flora i la fauna. Ornitòleg i naturalista, va ser dels primers a posar-se davant les màquines per evitar la destrucció dels Aiguamolls de l'Empordà, un parc que posteriorment va dirigir. Impulsor del Servei de control de mosquits del golf de Roses i el Baix ter, sempre ha estat vinculat a la defensa del territori. Sargatal ha estat escollit aquest any per ser el pregoner de la Festa Major de l'Escala i per donar, així, el tret de sortida oficial a la cinquantena d'activitats programades. El pregó serà dissabte a dos quarts de nou des del balcó de l'Ajuntament. 

L'elecció de Sargatal per fer el pregó lliga amb la temàtica de l'exposició d'enguany de la Festa Major, que s'inaugura a les set de la tarda del mateix dissabte, i que gira entorn de la riquesa natural de Vilanera, les Planasses i Empúries. Per Sargatal, cada vegada hi ha més interès pel medi ambient. I en el cas de l'Escala, considera que és afortunada d'estar envoltada de tres zones de gran valor natural, 

I destaca que l'Empordà és una zona que no només té paisatge, sinó que és rica en patrimoni cultural i gastronòmic.

Després del pregó de Jordi Sargatal, es farà un homenatge als Saladors d'anxoves escalencs en motiu de la 25ena edició de la Festa de l'Anxova.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar