Publicitat
Publicitat

Bandera de Catalunya a Bellcaire

Divendres i dissabte torna l'espectacle de temàtica medieval Bandera de Catalunya, la fi del comptat d'Empúries, a Bellcaire d'Empordà. Compta amb la participació de més de 100 actors, músics i cantants i enguany introdueix canvis significatius en homenatge al seu creador, Esteve Albert, del qual aquest any se celebra el centenari del seu naixement. 

Aquest any Bandera de Catalunya, la fi del comtat d'Empúries de Bellcaire d'Empordà arriba a la 32a edició, consolidant-se com un dels pocs espectacles no religiosos de la Setmana Santa. S'han programat dues representacions, una divendres sant i una dissabte, totes dues a les deu del vespre. Aquest muntatge popular, que té com a escenari principal el castell-palau, compta amb la implicació de tot el poble de Bellcaire i hi participen més de cent actors, cantants i músics. Mario Gascón és el president de l'Associació Cultural Bandera de Catalunya. 

L'edició d'aquest any de Bandera de Catalunya introdueix canvis en el vestuari, innovacions i sorpreses. És l'homenatge particular que vol fer Bellcaire d'Empordà a Esteve Albert, impulsor de Bandera, poeta, autor teatral, historiador i escenificador de fets històrics per tota la geografia catalana, i del qual aquest 2014 se celebren 100 anys del seu naixement. Aquests canvis s'han fet amb l'ajuda del grup Casus Bellic i ajudaran a millorar el rigor històric de l'obra. 

Lligat amb l'obra, també s'organitza un mercat medieval que es fa durant els dos dies de representacions, al clos del castell. Aquest any se li ha volgut donar més pes i comptarà amb gairebé el doble de parades, una quarantena. El grup de recreació històrica Casus Bellic també muntarà un campament. Bandera, però, no acaba amb la Setmana Santa. A l'estiu, s'ofereixen visites teatralitzades al Castell de Bellcaire representant fragments de l'obra amb els principals actors. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar