Publicitat
Publicitat

L'atur a l'Escala es redueix gairebé un 4%

L'Escala tanca l'abril amb 313 persones que cerquen feina, gairebé un 8,2% menys en comparació amb el mateix període de l'any passat. En aquest sentit, la tendència a la baixa en el nombre de desocupats es manté a la localitat en els darrers quatre mesos.

L'atur ha baixat un 3,9% aquest abril a l'Escala i en conseqüència, es manté la tendència de decreixement que es registra des de principi d'any a la població. En el transcurs de l'últim mes, tretze persones han sortit de les llistes del SOC i actualment, hi ha 313 desocupats. Si s'efectua la comparativa anual, la caiguda és encara més substancial, ja que a l'abril de 2023 hi havia 341 persones que cercaven feina, és a dir, un 8,2% més respecte enguany.

Al conjunt de l'Alt Empordà, l'atur intermensual també cau el darrer mes, tot i que ho fa lleugerament amb un 1,96%. En termes absoluts, la xifra es tradueix amb 5.544 persones sense feina, és a dir, el 8,33% dels censats en edat de treballar estan desocupats. Per municipis més poblats, la taxa disminueix en un 0,6% a Figueres, un 3,7% a Roses o un 3,8% a Castelló d'Empúries respecte al març.

A les comarques gironines l'atur ha baixat en un 2,29%. Segons dades estatals, l'inici de la temporada turística ha creat 9.579 llocs de treball, i es tanca el mes amb rècord d'ocupació a la demarcació. En aquesta mateixa línia, la Seguretat Social ha registrat 363.079 afiliats, la xifra més alta assolida durant l'abril des del 2012, d'ençà que es tenen dades.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar