Publicitat
Publicitat

Premis Arrels del Vi 2024

El celler cooperatiu d'Espolla, millor vi blanc, i Vinyes dels Aspres, millors vins rosat i negre, protagonitzen el podi de premis de l'edició 2024 de la fira Arrels del Vi. El tast a cegues d'enguany ha posat de manifest una tendència creixent a elaborar vins amb garnatxa i carinyena, les varietats pròpies de l'Empordà.

El pati interior de l'Alfolí de la Sal ha acollit l'acte de lliurament dels Premis Arrels de Vi, en un acte on els assistents van poder escoltar els arguments de Rafel Sabadí, sumiller de la vinoteca Uaín i coordinador del tast a cegues que cada any precedeix la fira de vins. A l'edició d'enguany s'ha fet evident la tendència d'elaborar, cada cop més, vins amb les varietats pròpies de l'Empordà com garnatxa i carinyena.

Categoria a categoria, els vins guanyadors d'enguany són, en la categoria de vins blancs, el Vins de Postal l'Estany 2020, del Celler Cooperatiu d'Espolla; en rosats i negres, els vins guanyadors provenen del celler Vinyes dels Aspres. Respectivament, són l'Oriol dels Aspres 2023, en vins rosats i el S'alou 2019 en vins negres.

A la categoria de vins dolços, el primer premi ha recaigut en Somnis de Gerisena, Garnatxa Roja, del Celler Gerisena.

A la de vins insòlits, aquells elaborats en cellers que no formen part de la DO Empordà, el més ben valorat ha estat La Fàbrega Negre 2022, del celler Somni d'Istiu. I en la categoria de nova creació, els vins "despullats", corresponent a vins elaborats sense sulfits afegits, el guanyador ha estat el Tripolar Dolç 2022, del Celler Rim.

Ha estat precisament la categoria d'aquests vins "Despullats" la que més ha sorprès el sumiller Rafel Sabadí.

Cadascun dels vins guanyadors ha estat obsequiat ambuna peça Upcycling Bottles dissenyada especialment per a l'ocasió. 

El lliurament de premis es fa habitualment una setmana abans de la fira. Enguany aquesta tindrà lloc el dissabte 18 i diumenge 19 de maig, com en les últimes edicions, al Parc Creuet de Sant Martí d'Empúries. A l'edició d'enguany hi participaran 30 cellers i onze altres empreses vinculades amb el sector.

A l'edició d'enguany, per cert, una novetat serà el racó dels formatges

L'horari de la fira serà de dos quarts de dotze a dos quarts de quatre en horari de matí i de dos quarts de cinc a dos de deu, a la tarda-nit. El preu per accedir a la fira és de 28 euros per dia, vint si és diumenge a la tarda. Un preu que inclou la degustació oberta dels vins participants, una cop Riedel, una tapa d'anxoves i un val de 5 euros per gastar en vins de la fira. Inclou també la venda directa de vins, l'entrada al MAC Empúries i el servei d'Arrel Kids.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar