Publicitat
Publicitat

L'Ajuntament ven Can Ramis per mig milió d'euros

El ple dona el vist-i-plau a la venda de Can Ramis per mig milió d'euros. L'oposició, amb l'aval de mig miler de signatures, insisteix que la venda és immoral i que malmet la reputació de l'Ajuntament i el govern refusa concretar a què es destinaran aquests diners. Al mateix ple es va aprovar el projecte de consolidació de mas Vilanera per valor de 265 mil euros.

La finca del carrer Perxel, 36, el que havia sigut la vivenda del pintor Rafel Ramis serà venuda a l'empresa Pla de Pelacalç SL per valor de 501 mil un euros, quasi 150 mil euros més del seu valor de taxació, fixat en 352 mil. Va ser l'única oferta presentada en el procés legal d'alienació de la finca, que es va resoldre finalment en el ple ordinari d'ahir al vespre. Va ser una sessió seguida per un nombrós públic, part del qual mobilitzat precisament per aquest tema.

La venda ha estat qualificada d'immoral per quatre dels cinc grups de l'oposició moral. En nom d'ERC, Gent, Alternativa i Junts, Etna Estrems lamentava a la sessió d'ahir la venda de la casa de Rafel Ramis en contra de la voluntat de la família i sense haver escoltat les propostes alternatives que s'havien fet des de l'oposició.

I reiterava, en la seva intervenció al ple d'ahir que amb aquesta venda, el que aconsegueix el govern és malmetre la reputació de l'Ajuntament.

Com a colofó, tot i entendre que la venda pugui ser legal, la va qualificar d'immoral.

La intervenció d'Etna Estrems representava el sentiment dels quatre grups citats. Tot i així, el portaveu de Gent, Xavier Ballesta, va prendre la paraula, manifestament emocionat, per dir-hi la seva.

En Comú l'Escala va abstenir-se de la votació d'alienació de Can Ramis, argumentant que no s'hi havia inclòs cap argument sobre a què es destinaran els diners.

Des del govern, l'alcalde va defensar la legalitat del procés tnat a nivell legal, com moral i històric.

Bofill va defensar que el govern té l'obligació d'equilibrar els comptes d'ingressos i despeses i va retreure a l'oposició que no digués res l'any passat respecte aquesta venda, quan el pressupost 2023 ja ho preveia.

Finalment va argumentar també perquè no s'ha dit a què es volen destinar aquests ingressos extres.

La votació final, doncs, va donar 9 vots a favor, els de Canditatura de Progrés; una abstenció, la d'EnComú l'Escala i 6 vots en contra, els d'ERC, Gent i Alternativa. El regidor de Junts no va poder ser present al ple.

A la mateixa sessió, es va aprovar inicialment el projecte d'intervenció per a la restauració i consolidació del Mas Vilanera. Tema que introduïa el regidor de patrimoni cultural, Martí Guinart

Amb diferents matisos, tots els grups van estar-hi a favor. 

Guinart va sortir al pas dels dubtes expressats per Montse Calders, puntualitzant que l'Ajuntament no podia optar a subvencions si no certificava que l'edifici era seu.

La sessió d'ahir va incloure altres punts importants com l'aprovació del projecte d'urbanització del passeig Lluís Albert, la liquidació del pressupost 2023 o l'aprovació definitiva de la urbanització del sector dels Emperadors. Temes tots ells que comentarem en propers informatius locals.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar