Publicitat
Publicitat

Aïda Sánchez, de Valls, guanya la primera Beca de Tardor

Un projecte d'investigació sobre les arrels de la comunitat pescadora de l'Escala es fa mereixedor de la primera beca de tardor de l'ajuntament de l'Escala. L'ha presentat la historiadora vallenca Aïda Sánchez, que el desenvoluparà des de la casa forestal entre octubre i desembre vinent.

L'èxit de la Beca de Primavera, centrada en les arts plàstiques, de la quan enguany se n'ha celebrat la vint-i-cinquena edició, ha animat l'ajuntament de l'Escala a convocar la primera beca de tardor, centrada aquesta en la investigació en humanitats. Aquesta setmana s'ha reunit el jurat i ha acordat concedir-la al projecte d'investigació sobre les arrels de la comunitat pescadora de l'Escala presentat per Aïda Sánchez, una historiadora de Valls.El projecte pretén posar el focus d'atenció a la comunitat pescadora de l'Escala aplicant la perspectiva de gènere.

Entre altres aspectes, el jurat ha valorat especialment la solvència de la proposta, l'experiència en el camp de lar ecerca objecte d'estudi, la relació de la proposta amb l'Escala i el seu àmbit d'influència o la voluntat explícita de fer partícips els escolars dels centres educatius del municipi.

Aïda Sánchez, de 29 anys, va estudar el grau d'història a la Universitat Rovira i Virgili, on ha cursat també el màster de formació del professorat i actualment està cursant el doctorat en història medieval a la Universitat de Barcelona.Amb el projecte guanyador de la beca, a través de l'antropologia i la història pretén fer un profund treball de camp per a recuperar la memòria oral i les històries de vida de les dones que han format part de la comunitat pescadora de l'EScala.

El procés de treball se centrarà en un sistema de treball molt participatiu.

La guanyadora de la beca s'ha mostrat aquest matí molt agraïda pel premi destacant especialment la importància que administracions com l'Ajuntament de l'Escala sigui sensible envers projectes com aquest que es basarà en la memòria oral.

En poques setmanes Aïda Sánchez es desplaçarà a l'Escala i disposarà de tres mesos d'estada a la Casa Forestal per desenvolupar aquest projecte.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar