Publicitat
Publicitat

Clou el 77è curs d'arqueologia d'Empúries, centrat en les rutes de navegació

Estudiants d'arreu d'Espanya, França i Itàlia han participat en el 77è curs d'arqueologia d'Empúries, que s'ha estès durant tres setmanes i ha finalitzat avui. Els treballs s'han realitzat a la zona més propera a l'antic port de la ciutat grega.

Un total de 21 alumnes provinents d'universitats espanyoles, franceses i italianes han realitzat un període de pràctiques en el jaciment d'Empúries. En el marc del 77è curs d'arqueologia, els estudiants han estat treballant en la zona més propera a l'antic port de la ciutat grega.

Durant tres setmanes consecutives, els participants han emprès classes pràctiques durant el matí, mentre que a les tardes s'han impartit xerrades i s'han realitzat visites a altres punts d'interès cultural. Sobre el terreny, per exemple, s'han excavat les cases més properes al lloc on amarraven els vaixells, s'ha descobert un immoble grec de sis habitacions en el que seria el substrat més antic d'aquesta zona i s'ha localitzat una vil·la romana amb un imponent mosaic. Aquest divendres ha estat el darrer dia de les classes i el balanç ha estat positiu. 

El curs d'arqueologia d'Empúries clou la temporada d'excavacions en el jaciment. En els darrers tres mesos, els professionals han focalitzat la seva recerca en el sector nord de la ciutat grega i especialment, en el santuari vinculat a l'activitat portuària. Com a resultat, s'ha descobert un altar de grans dimensions amb indicis de pràctiques rituals, que hauria estat en ús pràcticament fins a l'abandonament de l'assentament.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar