Publicitat
Publicitat

Exposició al MASLE amb motiu del mundial d'optimist

Fins al 30 de juny, es pot veure al Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala l'exposició 'Optimist, escola de navegants'. La mostra, que s'ha organitzat amb motiu del Optimist World Championship a Sant Pere Pescador, presenta tres embarcacions emblemàtiques.

Del 15 al 25 de juny Sant Pere Pescador serà la seu del Campionat Internacional d'Optimist, que organitza el Club de Vela La Ballena Alegre, sota la consigna de la sostenibilitat. Per anar escalfant motors, s'ha programat la mostra temporal 'Optimist, escola de navegants' a les dependències del MASLE, a l'Escala. El visitant s'endinsarà a través de diferents plafons informatius en la modalitat de vela lleugera sots 16, i a més, podrà veure tres embarcacions emblemàtiques.

En concret, s'exposa un veler construït en fusta el 1980 pel mestre d'aixa Salvador Feliu, a les Drassanes Sala de l'Escala. També, hi ha l'embarcació que va guanyar el campionat del món del 1986, amb en Xavi García com patró, i una tercera, que actualment dirigeix Júlia Oliveres, campiona de Catalunya el 2022.

L'exposició, que es pot veure fins al 30 de juny, està impulsada pel Club de Vela La Ballena Alegre, en col·laboració amb la Xarxa de Museus Marítims de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el MASLE i el Club Nàutic l'Escala. L'activitat coincideix amb la celebració del Mundial d'Optimist a Sant Pere Pescador, que aplegarà als millors regatistes sots 16 del món, cada un sobre una petita embarcació individual. Els detalls de la seva programació es donaran a conèixer el 15 de juny.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar