Publicitat
Publicitat

El vi a la pantalla gran

La Biblioteca de l'Escala acull un any més l'activitat Biblioteques amb DO, aquest any amb un toc especial on s'han combinat tres vins empordanesos amb fragments de pel·lícules. Abans del tast, Joan Moret va oferir una xerrada titulada 'El vi a la gran pantalla' un joc previ per situar el públic.

La Biblioteca de l'Escala ha acollit l'onzena edició de l'activitat 'Biblioteques amb DO', aquest projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya. Continuant amb la seva línia de mostrar la diversitat de facetes de la cultura del vi, l'edició d'aquest 2023 posa l'accent en el món del vi i el cinema. La Sommelier Isabel Zaro i l'expert en cinema Joan Moret, van ser els encarregats de fer gaudir el públic amb una proposta de tres vins de l'Empordà maridats amb tres pel·lícules per demostrar la relació que tots dos tenen directe o indirectament a la pantalla.

  

Joan Moret obrir l'acte amb la xerrada 'Vinèfils, el vi a la gran pantalla', un joc on el públic escollia un menú audiovisual. El mateix sistema que utilitzem per escollir el vi del dinar o la pel·lícula que volem veure un diumenge a la tarda. 

 

I juntament amb Isabel Zaro van relacionar un Puntils Blanc de la Cooperativa de Garriguella amb la pel·lícula Mediterrani, la història del socorrista i activista badaloní Òscar Camps, una opció que combina per l'element de cooperativisme. El film Peter Pan i Wendy maridava amb el rosat Babalà Alegre, una relació d'infantesa, màgia i joventut. Finalment, el vi Anhels de l'Empordà maridava amb 'El Olivo' tot per demostrar la relació familiar. Tres vins de l'Empordà,que són només una petita mostra del bon moment que viu la denominació d'origen que per primer cop ha venut més de 6 milions d'ampolles en un mateix any. 

'Biblioteques amb DO' compta amb més de 70 biblioteques, es va iniciar el 2013 amb 25 biblioteques i una extensa xarxa de col·laboradors tant del sector públic com del privat, a escala local i nacional.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar