Publicitat
Publicitat

Uns 34 alumnes de l'Escala s'examinen de la selectivitat

Durant tres dies, més d'una trentena d'alumnes de l'Escala s'avaluen de les PAU a l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres. Al conjunt de l'Alt Empordà hi ha uns 521 matriculats a unes proves que previsiblement canviaran de format el curs vinent.

El silenci ha regnat aquest matí a l'Institut Alexandre Deulofeu de Figueres. A les seves aules, durant tres dies, s'examinen uns cent setanta alumnes alt-empordanesos, entre els quals hi ha trenta-quatre estudiants de segon de batxillerat d'El Pedró de l'Escala. De fet, setmanes prèvies a l'execució de la prova, el centre va programar, com ja és habitual, sessions de repàs i avui, els professors han constatat una major tranquil·litat entre els matriculats.

A les nou en punt, els supervisors han començat a repartir els exàmens de les PAU a 41.671 alumnes d'arreu de Catalunya, una xifra rècord amb un miler més d'inscrits que el curs passat. La primera prova ha estat la de llengua castellana i literatura, seguida de les llengües estrangeres. Dijous serà el torn d'història, mentre que divendres tancarà la fase general, llengua catalana i literatura.

Tots els matriculats s'han d'avaluar d'aquests quatre exàmens, a més, de l'assignatura troncal de cada modalitat de batxillerat. D'altra banda, els estudiants es poden examinar de fins a tres matèries específiques per optar a notes més altres.

Paral·lelament, es preveu que l'any que ve les proves d'accés a la universitat canviïn el format, d'acord amb la llei estatal LOMLOE. Tot i que a hores d'ara no es coneixen les especificitats, la selectivitat primarà les aptituds competencials.

{{ CANVI FORMAT PROVES. Ultim any format classic, ja fa temps, proves mes competencials, pero canvi any que ve. Nosaltres estem antents i procurem fer les classes que s'adiguin als canvis que ens aniran dient, pero del cert no sabem res. COMPETENCIALS. Prova no nomes saplica una formula o es recita un contingut que mhe après, sino necessita reflexio i argumentacio de lalume.}}

A l'Institut El Pedró ja fa un parell d'anys que progressivament han introduït els projectes al currículum i, en aquest sentit, esperen complementar el nou sistema amb un major acompanyament emocional a l'alumnat. Enguany, dels cinquanta estudiants que cursen segon de batxillerat al centre, més d'una trentena s'han presentat a les PAU. Al conjunt de l'Alt Empordà hi ha 521 inscrits, que realitzen les proves als instituts Narcís Monturiol, Olivar Gran i Alexandre Deulofeu de Figueres.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar