Publicitat
Publicitat

Emotiva 48a edició de l'Aplec de la Sardana

L'Aplec de la Sardana 2023, ha recuperat el seu format habitual amb tres jornades d'actes. L'edició número 48 s'ha dedicat al centenari del naixement del mestre Lluís Albert i també al matrimoni Clos, impulsos dels esbarts escalencs.



La 48a edició de l'Aplec de la Sardana de l'Escala, plega veles després de tres jornades intenses d'actes. Tots ells dedicats a tres figures escalencs importants com són el mestre Lluís Albert, Josep Clos i Margarida Roca. Tres peces claus a la cultura escalenca i impulsos dels esbarts escalencs.

Els actes de l'aplec, de fet, ja havien començat la setmana passada amb la presentació del llibre Pep Ventura: Del mite a la realitat de a càrrec de Jaume Nonell i el tradicional cercabars amb el grup Oreig de Mar i el Cor Indika. El divendres es va donar el tret de sortida oficial amb la cercavila a càrrec de la Batuscala i el dissabte tres plats forts com van ser la xerrada '75 anys de ballets a l'Escala' acte celebrat al CER a càrrec del músic Joan Gómez, la dansaire Montserrat Clos i l'historiador Jordi Gallegos. Una trobada on també es va aprofitar per entregar les plaques d'homenatge als familiars. Els ballets catalans del grup de Danses La Farandola i la ballada de sardanes d'autors escalencs a la platja van tancar una àmplia programació d'activitats prèvies a l'aplec.

El diumenge, com és tradicional, estava reservat a l'aplec, amb la participació de les cobles Els Rossinyolets, Foment del Montgrí i Ciutat de Girona. Tant al matí com a la tarda, hi ha hagut un alt nombre de sardanistes ballant les diferents composicions que anaven oferint les cobles. En aquesta edició s'estrenaven un total de 6 sardanes, entre elles 'De Sant Hilari a l'Escala' o 'La Margarita i en Ramon'.

I com és habitual a la mitja part s'aprofitava per entregar diversos reconeixements, Pilar Pellicer era proclamada Sardanista de l'any, el Restaurant Miriam establiment col·laborador amb l'aplec i Emma Pagès era nomenada Pubilla de la Sardana 2023, agafant el relleu al jove hereu Roger Renart qui s'acomiadava del seu càrrec i realçava la cultura i les tradicions.

I tot i que encara falta una mica per arribar a la 50a edició, Jordi Gallegos, confessava a càmera que ja hi estan treballant per celebrar com cal una edició històrica.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar