Publicitat
Publicitat

L'ABS de l'Escala incorpora una fisioterapeuta i una higienista bucodental

Recentment, s'han incorporat a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de l'Escala una fisioterapeuta i una higienista bucodental. La implantació d'ambdues professionals s'emmarca en el Pla d'Enfortiment i Transformació de l'Atenció Primària i Comunitària (APiC), que desenvolupa la Regió Sanitària de Girona.

Els serveis de fisioteràpia i d'higiene bucodental s'ofereixen a l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala des del mes de maig. És la primera vegada que es posen a disposició de la ciutadania, i a hores d'ara, ja són diversos col·lectius que se'n beneficien.

L'Anna Ferrer és fisioterapeuta i dos cops per setmana treballa amb dos grups de lumbàlgia, un d'extremitat inferior i un per a persones en situació de prefragilitat o fragilitat. De fet, són els metges i metgesses de capçalera els encarregats de derivar els pacients, que es veuen afectats per malalties musculoesquelètiques cròniques de baixa complexitat, com mal de genoll i d'espatlla, a més, de gent gran.

La Jenifer Varela, en canvi, és la primera higienista bucodental del Centre d'Atenció Primària de l'Escala. Les seves tasques es despleguen entre la prevenció i promoció de la salut oral, així com, efectuar el seguiment i el tractament preventiu de càries i patologies periodontals.

Actualment, en són beneficiaris els menors de catorze anys, les persones embarassades, amb discapacitats i els pacients que segueixen determinats tractaments sanitaris, com ara oncològics. En aquest sentit, es pot descongestionar l'agenda del personal d'odontologia i en un futur, també es vol ampliar el servei a la població en risc de vulnerabilitat socioeconòmica.

  La implantació d'ambdues professionals s'emmarca en el Pla d'Enfortiment i Transformació de l'Atenció Primària i Comunitària, que desenvolupa la Regió Sanitària de Girona. De fet, l'Anna Ferrer i la Jenifer Varela seran les protagonistes del programa 'Parlem' d'aquesta setmana, en concret, s'emet aquest divendres a les vuit del vespre.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar