Publicitat
Publicitat

Cap de setmana d'Aplec de la Sardana

L'Aplec de la Sardana de l'Escala de 2023 homenatja el centenari del naixement del mestre Lluís Albert i els 75 anys dels inicis dels esbarts escalencs, i alhora a Josep Clos i Margarida Roca. S'han programat activitats de divendres a diumenge. Enguany no hi participa La Principal de l'Escala, que s'ha dissolt.

Aquest cap de setmana es celebra la 48 edició de l'Aplec de la Sardana de l'Escala.

L'Aplec de 2023 homenatja a persones que han aportat coneixement i dedicació al món de la sardana i les danses catalanes, fomentant-les especialment a l'Escala.Aquest cap de setmana les activitats s'avancen a divendres amb un cercavila popular a càrrec de la Batuscala.Dissabte, vigília de l'Aplec, es presenten nombroses activitats relacionades amb les persones homenatjades en l'edició d'enguany.

Ja diumenge, dia central de l'Aplec, una de les novetats és l'absència de La Principal de l'Escala, que s'ha dissolt recentment.Novament sis de les sardanes que s'interpretaran seran d'estrena.

Els actes de l'Aplec , però, s'avançaven el cap de setmana passat amb la presentació d'un llibre-biografia de Pep Ventura, obra de Jaume Nonell, i un cercabars amb el Cor Indika i el grup oreig de Mar.En primer lloc, Jaume Nonell desmitificava el mite de Pep Ventura i parlava de la seva relació amb l'Escala. Després el Cor Indika i Oreig de Mar es passejaven per tots els establiments col·laboradors de La Plaja i La Riba oferint un repertori ben animat de cançó de taverna, amb sardanes, valsets mariners, havaneres o cançó picaresca. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar