Publicitat
Publicitat

Segona majoria absoluta consecutiva a l'Escala

Josep Bofill fa història assolint majoria absoluta en les primeres eleccions on concorre com a cap de llista. Amb la participació més baixa en unes municipals 

Candidatura de Progrés obté una nova victòria a les municipals, la cinquena consecutiva i segona seguida per majoria absoluta. Un 42% dels electors escalencs, un total de 1366, li van fer confiança. Un suport que suposa una representació de 9 regidors, un menys que els que tenia fins ara. Resultat històric per diferents motius. És el primer cop que un partit enllaça dues majories absolutes a l’Escala i és el primer cop que un candidat és escollit alcalde el primer cop que es presenta. Victòria inapel·lable que allargarà el període de governs socialistes a l’Escala fins els vint anys.

  

 La segona força més votada a l’Escala ha tornat a ser ERC, que ahir va rebre 409 vots, un 12,8% del total, dos punts menys que ara fa quatre anys, i que li fa perdre un dels 3 regidors que tenia fins ara. Resultat amarg i inesperat per a un partit que s’havia creat unes expectatives molt per sobre dels 2 regidors. La seva alcaldable, Etna Estrems, que repetia com a alcaldable se’n mostrava molt afectada ahir a la nit.

  

 Diametralment oposada era la reacció del líder de Gent de l’Escala – Amunt, Xavier Ballesta, que recull 404 vots, només 5 menys que ERC. Això és un 12,6% que li dóna dret a dues regidories, una més de l’única que tenia fins ara. 

  

 Al nou plenari que es constituirà el 17 de juny vinent hi entrarà un nou actor polític, Alternativa per l’Escala, que es presentava per primera vegada i que recollia 332 vots, un 10,38%, que li dóna dret a dos regidors. Resultat que no compleix expectatives d’una formació que aspirava a més, si bé la seva líder ho valorava amb satisfacció.

  

 No tanta satisfacció a les files de Junts. Amb 283 vots, un 8,8% dels emesos, aquesta formació recula quasi un 5% respecte els vots d’ara fa quatre anys, molt més lluny encara dels vots que havia tret l’antiga CiU, que des de 2007 oscil·lava entre el 20 i 25%. Jordi Roura, debutant en política atribuïa el resultat al fet de tractar-se d’una formació nova.

  

 Qui no és tant debutant, però manté la seva representació en un únic regidor és EnComú l’Escala, que passa d’un 5,98 a un 6,34% dels vots recollits, ara un total de 203. Albert Pons no estava especialment satisfet del resultat.

  

 Finalment com a última llista queda VOX que va recollir 144 vots, un 4,5%, insuficient per a obtenir cap representació al ple. Era el segon projecte de Joan Ball-llosera que, després de partir peres amb el PP, amb qui havia obtingut un regidor el 2015, el va perdre el 2019 presentant-se amb Nosotros i es torna a quedar fora ara amb VOX.

  

 Amb aquests resultats, el plenari de l’Escala queda constituït d’aquesta manera: CP: Josep Bofill, Martí Guinart, Clàudia de Cruz, Robert Figueras, Maite cortés, Boran Minic, Rafel Lóez, Cristina Viegas i Ramona Viella ERC: Etna Estrems i Fredi Guirado Gent: Xavier Ballesta i Carles Carlà Alternativa per l’Escala: Eva Trias i Mireia Monterde Junts per l’Escala: Jordi Roura EnComú l’Escala: Albert Pons Una protagonista de la jornada va ser la poca participació. Han estat les primeres municipals amb totes les urnes concentrades en un sol punt, el pavelló municipal de l'esport i en les que ha votat un percentatge menor de l'electoral, tant sols un 48,9% del total, 13 punts per sota dle 62% d'ara fa quatre anys.El nou ajuntament es constituirà passats vint dies  de les eleccions, això és el dissabte 17 de juny.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar