Publicitat
Publicitat

Els vins elaborats amb garnatxa regnen als premis de la fira Arrels del Vi

El Bac de Les Ginesteres, el Camí de Mollet, el Caminito, el Soques i el Tripolar han esdevingut els vins guanyadors de la 14a edició dels premis de la fira Arrels del Vi. Els guardons s'han entregat aquest dimarts a l'Alfolí de la Sal, on s'ha emprès un tast i s'han especificat les característiques de les ampolles vencedores.

La garnatxa ha destacat, com ja és habitual, en els premis de la fira Arrels del Vi. De fet, els guardons han distingit a quatre ampolles elaborades amb aquesta varietat de raïm, que està fortament arrelada a l'Empordà. En la catorzena edició del certamen, van concórrer un total de 75 vins, la participació més elevada de la seva trajectòria, i després de les deliberacions del tast a cegues, s'han reconegut a cinc d'ells en les categories de blanc, dolç, negre, rosat i insòlit. Són el Camí de Mollet de la Cooperativa d'Espolla (blanc del 2019), el Caminito de Terra Remota (rosat del 2022), així com el Soques (negre del 2018) i el Bac de Les Ginesteres (dolç) ambdós de Vinyes dels Aspres. En canvi, el Tripolar de RIM (dolç insòlit del 2021) ha estat l'únic premiat elaborat amb moscatell.

Enguany, repeteixen en el podi el Caminito de Terra Remota, les Soques i el Bac de Les Ginesteres, que ja foren guardonats l'any 2021. El sommelier Rafel Sabadí vincula l'èxit amb el seu arrelament al territori, a través de varietats locals i una forta expressivitat.

Els premis Arrels del Vi són l'avantsala de la fira vitivinícola, que es celebrarà el cap de setmana del 3 i 4 de juny a Sant Martí d'Empúries. Hi haurà la presència d'una trentena de cellers, la xifra més elevada dels seus quinze anys d'història, i de retruc, es podran degustar més de cent referències de vins empordanesos.

Més enllà dels tastos i degustacions, completen la programació tallers infantils per pintar amb vi, una conferència sobre l'evolució i consolidació de la DO Empordà, així com un concert dels internacionals Silk Trio. Tot plegat, causa un impacte positiu en el municipi, sigui en l'àmbit econòmic o de promoció.

Les entrades per accedir al parc Creuet de Sant Martí d'Empúries, on es celebra la fira, ja estan a la venda per un preu de 25 euros. Col·laboren a Arrels del Vi, l'Ajuntament de l'Escala i la DO Empordà.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar