Publicitat
Publicitat

Un centenar d'alumnes de l'Institut El Pedró participen en el taller ambiental de SOS Costa Brava

Fins a mitjan juny, la federació SOS Costa Brava imparteix tallers d'educació ambiental en una desena d'instituts de l'Empordà i La Selva. El projecte, que compta amb el suport de la Generalitat, s'adreça a un total de 900 estudiants, entre els quals hi ha l'alumnat d'El Pedró.

L'ampliació urbanística a la pineda de La Farella, la nova infraestructura portuària de la Marina del Port d'Aro o la construcció del Vial d'accés Nord a Pals són alguns dels projectes que a hores d'ara, amenacen els darrers retalls verds del litoral gironí. La federació ecologista SOS Costa Brava fa cinc anys que treballa per preservar el territori i enguany, per primera vegada, ha emprès un projecte educatiu en els centres escolars. La iniciativa, en concret, s'imparteix fins al juny en una desena d'instituts de les comarques de La Selva i l'Empordà, amb l'objectiu de sensibilitzar mediambientalment.

Les sessions s'adrecen a nois i noies d'entre 14 i 16 anys, que cursen 3r i 4t d'ESO. En total uns 900 alumnes participaran en els tallers, que a l'Escala s'han realitzat aquest dijous i divendres amb un centenar de joves.

Un test d'avaluació arranca i clou cada trobada. Entremig, es desplega la proposta pedagògica, que ressegueix la tasca de les entitats ecologistes, però sobretot, posa l'accent en els hàbitats i les espècies amenaçades de la Costa Brava, tals com el corriol camanegre, les nacres o la posidònia.

La iniciativa compta també amb una xerrada participativa, "perquè els alumnes puguin aportar els seus dubtes" i alhora, es fomentin els comportaments respectuosos vers el medi. El projecte, que rep el suport del Departament d'Acció Climàtica, continuarà aquest estiu en format d'exposició itinerant, per tal de mostrar al gran públic "els diferents espais amenaçats del litoral".

IMATGES D'INICI. SOS Costa Brava

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar