Publicitat
Publicitat

El Club Nàutic l'Escala acull el Campionat d'Espanya de Vela Infantil 2023

El Club Nàutic L'Escala acollirà entre l'1 i el 9 d'abril el Campionat d'Espanya de Vela Infantil 2023. Uns 150 navegants de 18 comunitats autònomes participaran a la prova. Per primera vegada es separaran les classificacions masculina i femenina amb l’objectiu de donar una major visibilitat a les noies de la flota.

El Club Nàutic l'Escala serà la seu del Campionat d'Espanya de vela infantil de la classe Optimist 2023 entre els dies 1 i 9 d'abril. La regata ha estat presentada aquesta setmana a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de l'Escala, iniciant el compte enrere d'una cita que comptarà amb la participació d'uns 150 joves navegants procedents de 18 comunitats autònomes. Amb ells, es calcula la presència, al municipi de fins a 300 persones acompanyants entre entrenadors i familiars. El director esportiu del Club Xavi López detallava les dades més significatives d'aquest esdeveniment esportiu, per a regatistes d'entre 7 i 16 anys. La competició, que serà puntuable pel Campionat del Món de la Classe, inclourà regates preparatòries els dies 1 i 2 amb la Costa Brava Sailing Meeting, pr deixar pas del 4 al 9 al campionat. Una competició nacional que per primera vegada separarà les classificacions masculines i femenines. 

 

El Campionat d'Espanya d'Optimist opta al segell de platí del programa Clean Regattas de Sailors for the Sea, que avala la sostenibilitat dels esdeveniments que tenen lloc a l'aigua des del 2006. Per això, el Club ha desenvolupat quatre línies de treball per tal de minimitzar l'impacte de la regata sobre l'entorn natural que l'envolta: la correcta gestió de residus, el consum responsable d'aigua, la prevenció de l'entrada de toxines al mar i l'organització d'una neteja de la costa. En la seva vessant més social, la regata s'integrarà al Projecte de Servei Comunitari de l'IES El Pedró de l'Escala, vinculant, així, encara més l'esdeveniment al territori. Uns vincles que fa temps que es treballa, amb la missió d'obrir les portes al mar a tothom.

El Club Nàutic l’Escala és un club modern situat en un entorn privilegiat i molt valorat per la seva implicació i gestió. 

 

En aquest sentit, des del club nàutic l'Escala ha estat amfitrió entre altres de regates autonòmiques, nacionals i internacionals entre les quals destaquen el Campionat d'Espanya de Vela Adaptada, la Copa d'Espanya de J70, els europeus de les classes Star o el campionat i ILCA Master el passat any.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar