Publicitat
Publicitat

L'Escala commemora el 8 de març

La performance del col·lectiu 'Grup de dones 8 de març', la lectura del manifest i la conferència 'Pioneres de la literatura i el feminisme' actes centrals del dia de la dona a l'Escala. Les propostes continuaran aquest cap de setmana amb els actes més festius.

 

Són part del col·lectiu 'Grup de dones 8 de març' que ahir es van tornar a activar, després d'uns anys de pausa, per portar a terme la performance feminista 'La teva bugada reivindicativa' un dels actes més matiners del dia de la Dona. Una protesta que iniciava al voltant dela una del migdia a la plaça de l'Ajuntament on es presentava l'activitat, es llegia un poema i es començava la protesta pels carrers del poble amb pancartes, llençols, crits i la bugada feminista. Per acabar amb una performance a la platja. 

  

Ja a la tarda les reivindicacions deixaven pas a l'acte institucional a la Biblioteca amb la lectura del manifest a càrrec de les regidores de l'Ajuntament: Ramona Viella, Cristina Viegas, Marta Rodeja, Maite Cortés, Etna Estrems i Cati Ribra.

 

El dia es va tancar amb la conferència "Pioneres de la literatura i el feminisme" on Marc Montserrat de Calidoscopi Cultura va detallar i explicar la vida i carrera d'escriptores tan emblemàtiques com George Sand, Virginia Woolf i Simone de Beauvoir. Un acte amb participació del públic i amb lectures en veu alta.

 

Els actes continuaran aquest divendres dia 10 de març amb la presentació del llibre "La lluita necessària: retrat dels feminismes avui" de Maria Àngels Cabré a les vuit del vespre a llibreria Vitel·la. El dissabte 11 dia gran amb els actes més festius com són la inauguració de l'exposició "Quotidianitats, el gran valor de les petites coses", del col·lectiu DonArt al MASLE, el dinar de la dona del Casal del Jubilat,l'espectacle infantil "Estereotips, espectacle per la igualtat de gènere", a càrrec de La Pantomima, l'acte musical del col·lectiu La Filadora a l'Alfolí i tancarà la setmana de la dona l'itinerari guita pel jaciment d'Empúries per descobrir com era la vida de les dones i quin paper jugaven en el món clàssic, una activitat gratuïta, però amb reserva prèvia al 972775976 o al correu reservesempuries@gencat.cat.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar