Publicitat
Publicitat

Un miler d'actes culturals el 2022

L'Escala consolida el seu model cultural amb quasi un miler d'activitats programades durant l'any 2022, per les quals hi han passat unes 150.000 persones. Així es va constatar en el Consell Assessor de Cultura reunit recentment on es van repassar tant l'activitat feta com la previsió per aquest any 2023 en aspectes vinculats amb la cultura, el patrimoni i l'arqueologia.

Durant l'any passat es van programar un total de 997 actes, superant els 922 del 2021 i, sobretot, els 656 de 2020, segons es va explicar en la reunió anual del consell assessor de cultura i patrimoni de l'Escala. Amb aquestes xifres, el municipi ha consolidat un important volum d'activitats culturals i de promoció econòmica i turística, per les quals es calcula que hi han passat unes 150.000 persones. Per espais, els de major utilització han estat l'Alfolí de la Sal (164 activitats) i la Biblioteca Víctor Català (141). A l'aire lliure, destaquen La Riba (59), La Platja (44), la plaça Víctor Català (30) i la plaça de l'Univers (27). La voluntat municipal és continuar fent una aposta per l'activitat cultural i turística, amb la qualitat de l'oferta com a principal objectiu. 

En el repàs d'activitats que es va fer al Consell de Cultura, es va destacar els 20 mil usuaris que han tingut el Museu de l'Anxova i de la Sal i l'Alfolí de la Sal, els dos puntals del Museu de l'Escala, al llarg de 2022. Més de 2800 d'aquests, participants a les rutes guiades. Es va fer incís especial en l'increment d'usuaris a l'Arxiu Històric Municipal des que s'hi ha incorporat l'arxiu Víctor Català. S'ha passat d'una mitjana de 50 consultes anuals a les 106 de l'any passat.Un dels principals pols d'activitat és la biblioteca Víctor Català, que l'any passat va programar 158 activitats, amb més de 3000 participants i un total de 22.100 usuaris.Un actor important en el calendari anual d'activitat cultural a l'Escala sónl es entitats locals. En aquest sentit, el regidor de Promoció i Acció Cultural, Rafel López va posar envalor els 17 convenis vigents pels quals l'Ajuntament aporta cap a 80 mil euros a aquests col·lectius.També es van repassar les diferents intervencions arqueològiques que s'han fet durant aquest any, algunes amb l'impuls de l'Ajuntament de l'Escala, com són les de la zona de Vilanera i de Santa Margarida, així com els tràmits per aconseguir la declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de zona d'interès etnològic, del conjunt de patrimoni marítim, pesquer i salador de l'Escala.Per a la tinent d'alcalde i regidora de promoció econòmica, Marta Rodeja, la reunió del consell ha estat molt enriquidora.

El Consell Assessor de Cultura i Patrimoni es reuneix un cop l'any i el formen tnat representants polítics municipals com tècnics dels diferents espais i equipaments públics i privats de l'Escala. La reunió d'enguany es va fer a la sala d'audiovisuals del Museu de l'Anxova i de la Sal.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar