Publicitat
Publicitat

El Club Nàutic col·labora amb la UB en un estudi sobre els microplàstics al mar

La Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala impulsen el mostreig de microplàstics al mar en el que es coneix com un projecte de ciència ciutadana. L'objectiu és detectar les característiques dels microplàstics que hi ha a la costa catalana.

La Fundació Alive i el Club Nàutic l’Escala han iniciat la col·laboració amb el projecte Surfing for Science, liderat per la Universitat de Barcelona  amb el suport de la Surfrider Foundation, una iniciativa de recerca per avaluar la contaminació per microplàstics al mar.L'objectiu és detectar la quantitat, l'origen i com es transporten aquests microplàstics a la zones més properes a la costa.L'Escala és una nova estació de recerca.

En aquesta investigació científica hi poden participar ciutadans que naveguin amb embarcacions sense motor,  com el paddle surf, caiac, rem o piragua.Durant una milla nàutica han d'arroseegar una bossa preparada per recollir els microplàstics, que serà avaluats a la Universitat de Barcelona.

Amb aquest nou de mostreig en col·laboració amb el Club Nàutic l'Escala les dades es podran posar en context respecte altres punts de la costa catalana.

La nova estació de mostreig de l'Escala es suma a les de Roses, Palafrugell, Barcelona, Vila-seca i El Perelló.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar