Publicitat
Publicitat

'No sólo duelen los golpes' fa parada a l'Escala

L'Institut el Pedró de l'Escala continua amb les seves propostes d'activitats i dinàmiques per treballar la perspectiva de gènere a l'aula. Aquesta setmana els alumnes de 3r i 4t d'ESO i 1r i 2n de BTX assistien al monòleg 'No sólo duelen los golpes' de la comunicadora i activista feminista Pamela Palenciano. Un projecte on també col·labora estretament l'ABS de l'Escala.

La realització de dinàmiques coeducadores i fomentar la igualtat són els plats forts de la comissió de coeducació de l'Institut el Pedró, unes propostes educatives per permetre prevenir i abordar les violències masclistes, així com potencia la igualtat real d'oportunitats i valora indistintament l'experiència, les aptituds i l'aportació social i cultural de dones i homes. Aquesta setmana els adolescents de 3r i 4t d'ESO així com els alumnes de 1r i 2n de BTX han assistit a la representació del monòleg 'No sólo duelen los golpes' de l'activista Pamela Palenciano. Unaproposta on la comunicadora narra la seva vivència personal amb pinzellades d'autoficció amb un objectiu clar: sembrar als joves certa inquietud i fer-los reflexionar. 

 

Una activitat fruit de la col·laboració del centre amb l'ABS de l'Escala, concretament amb el projecte 'Salut i escola'. 

 

L'espectacle no pretén transmetre el típic missatge 'dona bona, home dolent' va molt més enllà.

 

El monòleg també vol demostrar que Europa no ha canviat tant en els últims anys i és aquí on precisament tenim el masclisme més invisibilitzat.

 

I ara a més a més hi ha una nova amenaça com el cyberbullying o l'assetjament tecnològic, cada cop més present. On la víctima no desconnecta mai i l'agressor s'amaga darrere una pantalla. 

L'activitat teatral complementa perfectament el treball que s'està portant a terme a les aules al llarg d'aquest curs. L'atenció, la complicitat i el reforç emocional són el millor estímul perquè els joves incorporin els valors d'igualtat en el seu desenvolupament.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar