Publicitat
Publicitat

Resposta de la consellera d’Ensenyament del Consell Comarcal

El Consell Comarcal ja ha resolt els pagaments pendents de les beques menjador a les escoles que havien denunciat el retard. En un comunicat públic la consellera delegada en temes d'educació lamentava els retards i confirmava els pagaments.

Al llarg de la jornada d'ahir, el consell comarcal de l'Alt Empordà va fer efectius els pagaments pendents acumulats des del mes de setembre passat en concepte de beques menjador a les escoles de Borrassà, Ordis, Lladó, Avinyonet de Puigventós, l'Armentera, Pau, Biure, Llers, escola Carme Guasch de Figueres i les escoles de l'Escala. Així, si més no, ho explicava la consellera delegada de l'àrea d'Ensenyament del consell, Júlia Gil, en un comunicat fet públic ahir. La xifra acumulada de deute, segons la denúncia dels centres, sumava la xifra de 57.030 euros. 

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà té delegada la competència de la gestió de les beques menjador del Departament d’Educació. El comunicat de la consellera explica que des de l’Àrea d’Ensenyament es va tramitar l’expedient de les beques menjador per tal de poder fer els pagaments corresponents que, finalment, es va validar per part de les àrees administratives (Intervenció i Secretaria) durant el mes de desembre de 2022. I afegeix que havia manifestat, en reiterades ocasions, la necessitat i la urgència de tramitar i gestionar l’esmentat expedient i els corresponents pagaments.Entrats ja al mes de gener, la consellera es va assabentar que els pagaments de les beques menjador encara no s'havien executat. Un fet -reconeix en el comunicat- que "ha estat perjudicant a les empreses i entitats, així com el nom del Consell Comarcal i la gestió política que s’hi porta a terme". I és per això -afegeix- que va sol·licitar informació raonada del motiu de la demora del pagament d'una obligació reconeguda i que va formalitar un requeriment "per tal que aquest pagament es porti a terme amb la màxima celeritat".Explicat tot això, la consellera Júlia Gil, conclou el comunicat confirmant que els pagaments es van dur a terme al llarg del matí d'ahir.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar