Publicitat
Publicitat

Pendents encara de l'aprovació del POEM

L'alcalde de l'Escala assisteix avui a una reunió entre municipis del litoral empordanès i consellera Teresa Jordà, amb la qüestió del parc eòlic damunt la taula, davant la imminent aprovació del POEM, que podria fer-se realitat dimarts vinent.

Tot apunta que ara sí, falten pocs dies, qui sap si hores, per a l'aprovació del Pla d'Ordenació de l'Espai Marítim. El document que ha d'aclarir en quins termes concrets es podrà desenvolupar l'eòlica marina al litoral de la península ibèrica. Del que n'ha trascendit fins ara, s'estableix una única zona al litoral català, que és just al davant de la badia de Roses, uns quilòmetres mar endins. S'havia especulat si el Ministeri per a la Transició Energètica podia validar-lo ahir, cosa que finalment no va ser. I ara tot apunta que seria dimarts vinent. Mentrestant, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat, Teresa Jordà, ha convocat els agents del territori afectat, entre ells l'alcalde de l'Escala, a una reunió per explicar l'estat de la qüestió. L'alcalde escalenc, Josep Bofill apuntava a la darrera entrevista de l'espai "Línia Directa" l'esperança que l'administració central acabi essent sensible als desitjos del territori per minimitzar l'impacte d'un futur parc eòlic, però assumint que un parc o altre acabarà establint-se al nostre litoral. No pas de forma immediata però si de forma irrevocable.

En la línia de la transició energètica, també es va tractar en l'entrevista d'ahir el cas de la generació d'energia elèctrica via les plaques fotovoltaiques instal·lades damunt les cobertes de la pèrgola de plaça Catalunya i del pavelló municipal de l'esport. Estan instal·lades ja fa uns mesos, però l'energia que generen encara no és aprofitada per les instal·lacions municipals com és previst.

Un tercer aspecte en el camí cap a minimitzar la despesa energètica del municipi és la modernització de la il·luminació a la via pública. L'última campanya ha estat la instal·lació de bombetes amb tecnologia led en uns 130 punts de l'avinguda Ave Maria, Avinguda Girona i Ronda del Pedró.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar