Publicitat
Publicitat

Apareixen a l'Escala exemplars de Gavot, un ocell marí més propi del Atlàntic

Apareixen exemplars de gavot, un parent llunyà de l’extingit pingüí àrtic, a l’Escala. Se n’han vist exemplars a recer del port, recuperant-se d'una llarga migració i alguns d'ells s'han trobat morts a la llongada.

Enguany a part de la visita tradicional de la tonyina Trini, tenim un altre visitant a les nostres costes, aquest cop molt més atípic. Es tracta del Gavot, un ocell marí de la família dels àlcids, emparentada amb una pingüí àrtic ja extingit. 

 

El gavot es una espècie d'au marina atlàntica, però que a mitjans  i finals de tardor fa migracions cap a aigües del sud, entre elles la mediterrània.

Aquest any la irrupció ha estat excepcional. El cap de setmana s'en van veure prop del Port de la Clota i a la Platja de les Barques, i en els darrers dies ha aparegut algun exemplar mort a la llongada. El darrer mes de novembre s'ha superat la xifra de 500 exemplars albirats, dels quals 24 n'han aparegut morts, aproximadament un 5%.

Es recomana no molestar als exemplars vius, ja que venen esgotats i són molt vulnerables. Tampoc l'hem de tocar si ens trobem un gavot ja mort a la platja. Si localitzem un exemplar mort hem de trucar als agents rurals perquè vinguin a enretiar i analitzar el cos. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar