Publicitat
Publicitat

El Ple aprova una moció per fomentar la Formació Professional.

El Ple municipal de novembre de l'Escala ha aprovat una moció de suport per fomentar la Formació Professional a la comarca. Es lamenta que el Departament d'Ensenyament no tingui la sensibilitat necessària per ampliar l'oferta de cicles de grau mitja als instituts. S'atribueix al desconeixement del territori.

L'ajuntament de l'Escala ha aprovat per unanimitat una moció que la Fundació dels oficis ha fet arribar al consistori escalenc.L'objectiu és donar suport, impulsar i millorar el sistema de Formació Professional a la comarca de l'Alt Empordà.L'Escala fa anys que sol·licita al Departament d'Educació de la Generalitat in cicle formatiu de grau mitjà, cosa que no s'ha concidit.No és un cas únic.Tant Esquerra Republicana com En Comú l'Escala s'han afegit a la moció, entenent la situació d'incertesa i la manca d'oportunitats dels joves a l'hora de seguir estudiant.El portaveu d'En Comú es mostrava escèptic veient com el Departament porta els cicles formatius a les capitals de comarca. Explicava que potser s'hauria de buscar una alternativa al d'Informàtica que fins ara s'ha rebutjat.L'aprovació es feia al ple ordinari del mes de novembre on no hi han poder ser els dos regidors de Junts per Catalunya ni el portaveu de Gent de l'Escala.El plenari, entre d'altres, aprovava el reglament i la comissió del Pla d'Igualtat de l'Escala.En donava detalls la regidora de Serveis Socials Ramona Viella.Esquerra Republicana tot i tenir dubtes finalment s'abstenia i de la mateixa manera que el portaveu d'En Comú lamentava no tenir representació a la Comissió del Pla.

Tancava aquest punt la primera tinent d'alcalde Marta Rodeja destacant que es tracta d'un pas endavant  important.Entre d'altres el ple també aprovava la relació de llocs de treball de l'ajuntament, el pla d'usos de les platges pel 2023 , i finalment  una modificació del Pla General fent un pas més per a facilitar la instal·lació d'establiments hotelers.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar