Publicitat
Publicitat

Falten sis mesos justos per a les eleccions municipals

Etna Estrems per ERC i Jordi Roura per Junts, son els dos únics alcaldables confirmats a l'Escala, a sis mesos justos de les eleccions municipals. CP, Gent i Alternativa per l'Escala els confirmaran abans de finals d'any i En Comú ho farà el mes de gener. CUP i PDCAT mouen fils, però sense cap concreció a dia d'avui.

Els més matiners a escollir candidat han estat els militants de Junts, escollint Jordi Roura com alcaldable. Una cara nova a la política municipal, però prou conegut en el teixit associatiu local, no en va ha estat cara visible de la Comissió de Festes des de fa més de dues dècades, havent-se implicat també en altres col·lectius com el carnaval o el club de futbol. L'últim candidat de Junts havia estat Robert Bosch que, en les últimes eleccions van fer el pitjor resultat de l'espai postconvergent, amb dos únics regidors. Val a dir que tant Robert Bosch, com Vishal Shahany, l'altre regidor de Junts en aquest mandat són militants del PdCAT i a dia d'avui asseguren que estan treballant per a articular una candidatura a banda de Junts, si bé ni Bosch ni Shahany en seran el cap de llista.

La segona concreció pel que fa a caps de llista és la d'ERC. Aquí hi ha continuïtat total, amb Etna Estrems renovant el repte d'encapçala la candidatura republicana per segon cop, des de l'assemblea celebrada el 9 de novembre passat. Estrems acumula dos mandats com a regidora a l'Ajuntament, aquesta última ja com a cap de llista. I tot apunta que els primers llocs de la candidatura comptaran amb les mateixes cares que el 2019.

A sis mesos vista de la cita electoral aquests son els dos únics alcaldables confirmats. Pel que fa a altres partits, Candidatura de Progrés va protagonitzar l'estiu passat la notícia del mandat, amb la renúncia del seu líder, Victor Puga, substituït pel número dos del 2019, Josep Bofill, actual alcalde. Bofill mateix ha confirmat avui que abans de festes, el partit farà l'acte d'elecció de candidat, on tot sembla indicar que ell mateix és una de les apostes més fiables.

Una mica més de concreció hi ha a la família de Gent de l'Escala, el seu regidor Carles Carlà, ja s'ha postulat públicament per a continuar encapçalant la candidatura, amb voluntat de sumar altres col·lectius. El seu nomenament es farà oficial si l'assemblea del partit així ho aprova en l'assemblea convocada per aquest dijous 1 al vespre.

A En Comú l'Escala, el qui ha estat regidor per aquesta formació des de 2019, Albert Pons, com Carlà, ha exposat estar il·lusionat per repetir com a cap de llista. Perquè sigui així, haurà de ser ratificat per l'assemblea. Ratificació directa si és únic candidat o primàries si n'hi hagués més d'un. Això no serà, però, fins passat festes de Nadal.

L'absència principal en les últimes eleccions municipals va ser la d'Alternativa per l'Escala, candidatura independent liderada per Eva Trias que finalment, uns problemes administratius, no va acabar presentant-se. Aquests quatre anys, però, Trias no ha pas estat aturada. I és que va anar a la candidatura del PP a les eleccions generals, va partir peres amb els populars per acostar-se després a Valents, amb qui s'havia especulat que acabaria presentant-se a les municipals. Finalment, però, també va haver-hi desavinences amb aquesta nova formació, de manera que Trias recupera la marca Alternativa per l'Escala. Segons assegura, abans de finals d'any s'oficialitzarà la candidatura. Amb un posicionament clar entorn posicionaments constitucionalistes. Sense anar més enllà, té intenció de presentar a l'Escala el llibre "Porqué dejé de ser nacionalista" on ella és un desl nou perfils que hi apareixen.

L'any 2019 va haver-hi a l'Escala dues llistes que no van obtenir cap regidor. Una era la de la CUP, formació amb una estructura pràcticament inexistent a nivell local que sembla que torna a moure fils. Fonts del partit a Girona han apuntat que aquest dijous es podria desbloquejar el seu futur.

L'altra formació que no va obtenir representació el 2019 va ser "Nosotros - Partido de la regeneración social", etiqueta amb la que es presentà el qui havia estat regidor del PP de 2015 a 2019, Joan Ball-llosera, desvinculat totalment de la política local escalenca des d'aleshores.

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar