Publicitat
Publicitat

L’Escala compta amb un nou punt d’observació meteorològica

Des d'avui l’Escala tindrà un nou punt d’observació meteorològica, els alumnes de 6è de primària de l’Escola Empúries han muntat la seva pròpia estació. Un total de 46 nens i nenes han atés les explicacions sobre el funcionament que els ha fet, el meteòroleg de ràdio L’Escala, Sergi Corral.

La Maria i el Deymar, alumnes de sisé expliquen l’experiència.

Aquest observatori està instal·lat al pati de l’escola i consta d’un termòmetre, un higròmetre i un baròmetre situats dins d’una gàbia meteorològica. Els alumnes hauran d’aprendre a observar i registrar les dades cada dia. Els alumnes han rebut una explicació de tot l’instrumental per part de Sergi Corral, l’observador meteorològic de l’Escala i meteoroleg de Ràdio L’Escala. També els ha aconsellat sobre la instal·lació i l’ampliació del punt d’observació amb més instruments, com per exemple un pluviòmetre.

L’Escala compta amb una llarga serie d’observacions, que en el cas de la precipitació es remunta a l’any 1914. L’Institut del Pedró també havia tingut una estació meteorològica automàtica entre els anys 2003 i 2012, quan una violenta tramuntana el va malmetre definitivament

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar