Publicitat
Publicitat

Ja tenim al quiosc la nova edició de la Revista l'Escalenc

L'edició de novembre-desembre de l'Escalenc ja es pot trobar al quiosc i punts de venda habituals. En aquesta edició el canvi climàtic i les seves conseqüències tenen especial rellevància

El darrer Escalenc de l'any 2022 ja es troba al quiosc i  dona especial importància al canvi climàtic i com es manifesta a l'Escala. L'alcalde Josep Bofill en l'escar fa referència a una temporada de castanyes que ha conviscut encara amb gent a les platges, a la vegada que fa una reflexió al voltant de la sostenibilitat i l'implementació d'energies renovables al municipi. 

Al Full Obert Maria Rubert en parla de la transformació del paisatge i el municipi de l'Escala amb l'arribada de la Flama a Empúries l'any 92. 

En Pere Guanter, a la seva secció de Farigola i romaní també reflexiona sobre els efectes del canvi climàtic i el model de societat actual, amb connexions a la guerra d'Ucraïna  i la crisi energètica. 

Tornem al full obert, on en Jordi. E. Escalera ens convida a reflexionar sobre la protecció del patrimoni arquitectònic de l'Escala.

La Maria Teresa Cros ens parla de successos i personatges de La Guerra Civil a l'Escala i Viladamat en el seu article, Dos pobles, una Guerra.

A l'Escurça en Jordi Piqué ens parla i ens posa imatges del curs 2001-2002 a l'Escola Empúries.

En Lluís Colomeda ens parla dels augment del nivell del mar i un estudi sobre l'evolució de la costa gironina en els propers 300 anys.   I a la mateixa plana la Maria  Pena ens ofereix una nadala. 

A Bocins de Món , el Joan Barceló ens parla de Kafka i la seva vinculació amb la ciutat de Praga, a la República Checa. I tot seguit en Jordi Pique ens porta una conversa amb en Francesc Bigarós. 

En el Racó del Conte La Mercè Bellfort ens transporta ja de ple al Nadal i a Mirades l'Isabel Busquets reflexiona sobre la tardor 

En Josep Mª Sabadí torna a posar el Canvi Climàtic sobre la taula, aquest cop retrocedint fins fa 20.000 anys. Tot seguit podrem llegir dos textos de Esther Alemany i Lluís Bruguera.

En vili-gran sa'endinsa al món de l'havanera, concretament a la cntada de l'Escala de l'any 1977 i si tombem full, en Sergi Corral es pregunta on son les tramuntanes, un tema molt d'actualitat els darrers mesos.

A les darreres planes de la revista en Robert Carmona ens fa una repassada al noticiari local entre setembre i octubre, amb l'afegit d'un reportatge fotogràfic sobre la Festa Major. L'Ivan García ens porta la crònica dels esports i a la galeria d'escalencs tenim dues fotografies d'en Miquel Bataller, de la Maria Rosa Pous i la Roser Sabadí. 

Ja a la contraportada en Vila-Mitja ens porta el seu toc d'humor gràfic, que també dedica al canvi climàtic, una vinyeta que conviu amb una fotografia antiga del Passeig Lluis Albert. 

Comentaris de l'àudio



© 2024 radiolescala.cat - Avís legal - Contactar